Användarroller i Pleo

Välkommen till Pleo!

Här går vi igenom fördelarna med Pleo för olika typer av användare: medarbetare, administratörer och redovisningskonsulter. Vi visar också exempel på hur Pleo-appen ser ut för respektive användarroll. "Attestansvariga" är en extra behörighet som kan gälla för alla tre användarroller, så här kommer vi också visa hur appen ser ut för någon som är utsedd attesterare.

Medarbetare

Fördelar:

• Tillgång till virtuella kort och/eller plastkort för att betala företagsutgifter (inklusive koppling till Apple Pay och Google Pay).

• Använd Fetch för automatisk insamling av kvitton via e-post

• Lämna in utlägg (inklusive milersättningar) och återbetala dig själv direkt i mobilappen Pleo.

• Möjlighet att attestera utgifter som lämnas in av ditt team/för ett projekt som du driver.

Ett exempel på vyn över Pleos hemsida för en medarbetare:

Ett exempel på vyn i Pleos app för en medarbetare:

Har du en roll som medarbetare i Pleo? Funderar du på hur du ska komma igång? Det här är för dig.

Administratörer

Grattis, du kan officiellt kalla dig chefen, kaptenen på skutan! En administratör har möjlighet och tillgång till att göra i stort sett allt du behöver i Pleo. Den person som har registrerat sig för ert Pleo-konto kommer automatiskt att tilldelas rollen som administratör. Detta kan ändras senare om det behövs (dock endast av en annan administratör eller redovisningskonsult med utökad åtkomst).

Alla fördelar som en medarbetare har, och dessutom:

• En fullständig översikt över alla företagets utgifter.

• Hantering av företagets Wallet samt prenumerationer.

• Kontroll av användarroller (från sidan Användare).

• Beställning och spärrning av kort.

• Inställning och justering av köpgränser.

• Integrationer med bokföringssystem och tillgång till utgiftsrapporter

• Analysverktyg

Ett exempel på vyn över Pleos hemsida för en administratör:

Ett exempel på vyn i Pleos app för en administratör:

Redovisningskonsult

En redovisningskonsult kan bjudas in av en administratör. Det finns två allmänna åtkomstnivåer: begränsad och utökad åtkomst. Gå till sidan "Mitt konto" från hemsidan för att se din åtkomst (begränsad åtkomst ser sin arbetstitel som "Redovisningskonsult", utökad åtkomst ser "Redovisningskonsult - utökad"). Observera att mobilappen för närvarande inte är tillgänglig för dig som redovisningskonsult.

Fördelar för en redovisningskonsult med begränsad åtkomst:

• Visa och redigera utgifter.

• Redigera bokföringsinställningar.

• Exportera utgifter.

• Avräkna (kvitta saldo) utlägg. Det här är aktiverat som standard, men kan inaktiveras.

• Föra över pengar till företagets Pleo Wallet. Det här är inaktiverat som standard, men kan aktiveras.

Fördelar för en redovisningskonsult med utökad åtkomst (alla fördelar som för en redovisningskonsult med begränsad åtkomst, och dessutom):

• Lägg till och redigera användare.

• Inställning och justering av köpgränser.

• Tillgång till att fylla på företagets Pleo Wallet.

• Beställ kort

• Ange gruppgranskare och trösklar

Översikten över Pleo-appen är relativt snarlik för båda åtkomstnivåerna. En redovisningskonsult med begränsad åtkomst kommer dock inte att se sidan "Användare" (om de inte är attesterare). Du vet om du har ytterligare åtkomst aktiverad om du kan:

1. Godkänna utlägg

2. Se knappen för att göra uttag, samt ställa in automatiska överföringar (gäller inte Storbritannien), på sidan Wallet.

Så här ser hemsidan ut för redovisningskonsulter med utökad åtkomst (och för redovisningskonsulter med begränsad åtkomst, som har en attesterar-roll):

Attestansvariga

Det här är en kompletterande roll till någon av de tre användarrollerna. Det ger dig tillgång till att attestera utgifter vid en viss beloppsgräns inom ett Team. En attesterare kan också ställa in och kontrollera köpgränser, samt spärra och avspärra kort.

Så här ser hemsida ut för en medarbetare med en attesterar-roll:

Hur mobilappen ser ut för medarbetare med en attesterar-roll:

Hur hemsidan ser ut för administratörer med en attesterar-roll:

Så här ser mobilappen ut för administratörer med en attesterar-roll: