Gebruikersrollen in Pleo

Welkom bij Pleo!

In dit artikel worden de voordelen van Pleo uitgelegd voor zowel de werknemers als de beheerders. Het beschrijft ook voorbeelden van hoe de Pleo app eruit ziet voor de respectievelijke gebruikersrollen. "Reviewer" is een extra laag die van toepassing kan zijn op elk van de drie gebruikersrollen, dus het artikel laat ook zien hoe de app eruit ziet voor iemand die een aangewezen reviewer is.

Werknemers

De voordelen:

• Gebruik virtuele en/of plastic kaarten om zakelijke onkosten te betalen (inclusief Apple Pay en Google Pay)

• Gebruik Fetch voor het automatisch verzamelen van ontvangstbewijzen per e-mail

• Uitgaven uit eigen zak indienen (inclusief kilometerdeclaraties) en jezelf terugbetalen via de Pleo mobiele app

• Fungeren als een aangewezen reviewer voor uitgaven die door je team/voor een project worden ingediend

Een voorbeeld van de web app weergave voor een werknemer:

Een voorbeeld van de mobiele app-weergave voor een werknemer:

Beheerder

Gefeliciteerd, je bent officieel de grote baas! De Beheerder heeft de macht om vrijwel alles te doen wat nodig is in Pleo. De persoon die zich heeft aangemeld voor het Pleo-account krijgt automatisch de rol van beheerder toegewezen. Dit kan later gewijzigd worden indien nodig (alleen door een andere beheerder).

Als beheerder heb je alle voordelen die een medewerker heeft, plus:

• Een compleet overzicht van alle bedrijfsuitgaven

• Afhandeling van portemonnees en abonnementen

• Beheer van gebruikersrollen (onder de pagina Personen)

• Kaarten bestellen en blokkeren

• Instellen en aanpassen van uitgavenlimieten

• Boekhoudkundige integraties en export van uitgaven

• Analytics data

Een voorbeeld van de web app view voor een beheerder:

Een voorbeeld van de mobiele app-weergave voor een beheerder:

Boekhouders

Een boekhouder kan worden uitgenodigd door een beheerder. Er zijn twee algemene toegangsniveaus: beperkt en uitgebreid. Ga naar het gedeelte "Mijn account" van de web app om je toegang te bekijken (beperkte boekhouders zien hun functietitel als "boekhouder", uitgebreide boekhouders zien "uitgebreide boekhouder"). De mobiele app is momenteel niet beschikbaar voor boekhouders.

Voordelen van de boekhouder met beperkte toegang:

• Uitgaven bekijken en bewerken

• Boekhoudkundige instellingen bewerken

• Onkosten exporteren

• Zelf voorgeschoten uitgaven verrekenen (standaard ingeschakeld, maar kan worden uitgeschakeld)

• Geld verplaatsen via de Pleo Wallet (standaard uitgeschakeld, kan worden ingeschakeld)

Voordelen van de uitgebreide boekhouderrol (alle voordelen van beperkte boekhouding, plus):

• Gebruikers toevoegen en bewerken

• Bestedingslimieten instellen en bewerken

• Toegang tot het opwaarderen van de portemonnee

• Kaarten bestellen

• Teambeoordelaars en drempels instellen

Het overzicht van de Pleo-app ziet er voor beide toegangsniveaus ongeveer hetzelfde uit. Boekhouders met beperkte toegang zien de pagina "Gebruikers" echter niet (tenzij ze ook reviewers zijn). Je kan zien of je extra toestemming hebt ingeschakeld als je:

1. Zakelijke uitgaven kan goedkeuren

2. De opnameknop/auto-opwaardeerknop op de Wallet-pagina ziet

Hoe de web app eruit ziet voor uitgebreide boekhouders (en basis boekhouders met de reviewer optie ingeschakeld):

Reviewers

De rol van reviewer is een aanvullende rol op een van de drie hoofdrollen. Hierbij worden uitgaven tot een bepaalde drempel binnen een team gecontroleerd. Reviewers kunnen ook uitgavenlimieten instellen en controleren en kaarten blokkeren of deblokkeren.

Zo ziet de web app eruit voor reviewers:

Hoe de mobiele app eruit ziet voor reviewers:

Hoe de web app eruit ziet voor beheerder-reviewers:

Hoe de mobiele app eruit ziet voor beheerder-reviewers: