Käyttäjäroolit Pleossa

Tervetuloa Pleoon!

Tässä artikkelissa kerrotaan Pleosta eri käyttäjätyyppien käytössä; työntekijät, Adminit ja kirjanpitäjät. Mukana on myös esimerkkejä siitä, miltä Pleo-sovellus näyttää kyseisille käyttäjille. "Admin" on lisännäinen rooli, jota voidaan soveltaa mihin tahansa kolmesta käyttäjäroolista, joten artikkelissa näytetään myös, miltä sovellus näyttää Adminiksi nimetylle henkilölle.

Työntekijät

Toiminnot:

• Käytä virtuaalisia ja/tai muovikortteja työhön liittyvien kulujen maksamiseen (mukaan lukien Apple Pay ja Google Pay).

• Käytä Fetch-toimintoa automaattiseen kuittien keräämiseen sähköpostista

• Tee kulu- ja kilometrikorvauksista palautukset omalle tilillesi PLeon mobiilisovelluksella

• Toimi tiimisi/johtamasi projektin kulujen tarkastajana.

Esimerkki työntekijän web-näkymästä:

Esimerkki työntekijän mobiilisovellusnäkymästä:

Adminit

Admin pystyy tekemään Pleossa melkein mitä tahansa. Pleo-tilin luonut henkilö saa automaattisesti ylläpitäjän roolin. Tätä voi muuttaa myöhemmin tarvittaessa.

Kaikki toiminnot, jotka työntekijällä on, sekä lisäksi:

• Kokonaiskuva kaikista yrityksen kuluista

• Walletin ja tilausten käsittely

• Käyttäjäroolien hallinta (Henkilöt-sivulla).

• Korttien tilaaminen ja estäminen

• Käyttörajojen asettaminen ja säätäminen

• Kirjanpitointegraatiot ja kulujen vienti.

• Analytiikkatiedot

Esimerkki adminin web-näkymästä:

Esimerkki adminin mobiilisovellusnäkymästä:

Oletko Admin, ja uusi Pleossa? Tässä on kolme keskeistä tehtävää ylläpitäjille.

Kirjanpitäjät

Admin voi kutsua kirjanpitäjän. Yleisiä käyttöoikeustasoja on kaksi: rajoitettu ja laajennettu. Mene web-sovelluksen "Oma tili" -osioon nähdäksesi käyttöoikeutesi (rajoitetut kirjanpitäjät näkevät käyttäjänimenään "kirjanpitäjä", laajennetut näkevät "laajennettu kirjanpitäjä"). Huomaa, että mobiilisovellus ei ole tällä hetkellä kirjanpitäjien käytettävissä.

Rajoitetun kirjanpitäjän edut:

• Tarkista ja muokkaa kuluja

• Muokkaa kirjanpidon asetuksia

• Vie kuluja kirjanpitoon

• Taskukulujen käyttöönotto (oletusarvoisesti käytössä, mutta voidaan poistaa käytöstä).

• Varojen siirtäminen Pleo Walletin kautta (oletusarvoisesti pois käytöstä, voidaan ottaa käyttöön).

Laajennetun kirjanpitäjä-roolin edut (kaikki rajoitetun roolin edut sekä lisäksi):

• Käyttäjien lisääminen ja muokkaaminen

• Käyttörajojen asettaminen ja muokkaaminen

• Käyttöoikeus Walletin täydentämiseen

• Tilata kortit

• Aseta ryhmän arvioijat ja kynnysarvot

Pleo-sovelluksen yleiskatsaus näyttää melko samanlaiselta molemmilla käyttöoikeustasoilla. Rajoitetun käyttöoikeuden omaavat kirjanpitäjät eivät kuitenkaan näe "Ihmiset"-sivua (elleivät he ole myös tarkastajia). Tiedät, onko sinulla lisäoikeudet käytössä riippuen siitä, voitko:

1. Hyväksyä Tasku-kuluja

2. Näet lompakkosivun nostopainikkeen/automaattisen latauspainikkeen

Miltä web-sovellus näyttää laajennetuille kirjanpitäjille (ja kirjanpitäjille, joilla on tarkastaja rooli käytössä):

Tarkastajat

Tarkastajan rooli on täydentävä rooli kolmen pääroolin lisäksi. Se käsittää tiimin tietyn kynnysarvon ylittävien kulujen tarkastamisen. Tarkastajat voivat myös asettaa ja valvoa menorajoja sekä estää ja poistaa kortteja.

Miltä web-sovellus näyttää työntekijöiden tarkastajille:

Miltä mobiilisovellus näyttää työntekijöiden tarkastajille:

Miltä web-sovellus näyttää Adminien tarkastajille:

Miltä mobiilisovellus näyttää Adminien tarkastajille: