Zelf voorgeschoten uitgaven verwerken

Zelf voorgeschoten uitgaven voor gesloten boekhoudperiodes

Als je werknemer een zelf voorgeschoten uitgave te laat heeft gerapporteerd, kun je de aanschafdatum van de zelf voorgeschoten uitgave bewerken om de transactie in de huidige boekhoudperiode te rapporteren.

Zo wijzig je de aanschafdatum:

1. Ga naar Uitgaven
  2. Selecteer de uitgave die je wilt bewerken
  3. Klik op de aanschafdatum
  4. Selecteer een nieuwe aankoopdatum

Geldopnames

Alle contante opnames worden geregistreerd als persoonlijke uitgaven (geld dat de werknemer aan het bedrijf verschuldigd is). Wanneer het contante geld wordt gebruikt voor bedrijfstransacties, moeten deze worden gerapporteerd als zelf voorgeschoten uitgaven. Alle gerapporteerde zelf voorgeschoten uitgaven heffen het saldo op dat aan het bedrijf is verschuldigd.

In sommige gevallen is het bedrag van de zelf voorgeschoten uitgave mogelijk niet hetzelfde als het bedrag van de geldopname:

• Wisselkoersschommelingen
    • Als de werknemer het bedrijf nog steeds iets verschuldigd is, kun je een zelf voorgeschoten uitgave toevoegen voor het verschil
    • Als het bedrijf de werknemer iets verschuldigd is, kunnen beheerders of boekhouders het saldo verrekenen:
      1. Ga naar Declaraties
      2. Selecteer de werknemer
      3. Klik op Saldo verrekenen
      4. Selecteer Declaratie buiten Pleo gevolgd door Anders als de declaratiemethode

• Kosten voor geld opnemen: voeg een zelf voorgeschoten uitgave voor de kosten toe, voer 'kosten voor geld opnemen' in voor de winkel en voeg het geldautomaatbonnetje bij.