Ota käteismenot huomioon kirjanpidossa

Käteismenot suljetuilta tilikausilta

Jos työntekijäsi raportoi käteismenon myöhässä, voit muokata käteismenon ostopäivää raportoidaksesi maksutapahtuman nykyisellä tilikaudella.

Muuttaaksesi ostopäivämäärää:

1. Siirry kohtaan Kulut
  2. Valitse kulu, jota haluat muokata
  3. Klikkaa ostopäivää
  4. Valitse uusi ostopäivä

Käteisnostot

Kaikki käteisnostot kirjataan henkilökohtaisina kuluina (varat, jotka työntekijä on velkaa yritykselle). Kun käteistä käytetään yrityksen liiketoimiin, ostot tulee ilmoittaa käteismenoina. Kaikki raportoidut käteismenot vähentävät yritykselle velkaa oltavaa saldoa.

Joissakin tapauksissa käteismenon määrä ei välttämättä ole sama kuin käteisnoston määrä:

• Valuuttakurssien vaihtelut
    • Jos työntekijä on edelleen velkaa yritykselle, tee erotuksesta käteismeno
    • Jos yritys on velkaa työntekijälle, adminit tai kirjanpitäjät voivat maksaa saldon:
      1. Siirry kohtaan Kulukorvaukset
      2. Valitse työntekijä
      3. Klikkaa Maksaa saldo
      4. Valitse Pleon ulkopuolinen kulukorvaus ja sen jälkeen Muu kulukorvausmenetelmäksi

• Käteispalkkiokulu – tee kulusta käteismeno, kirjoita kaupan nimeksi ”Käteispalkkiokulu” tai ”Pankkiautomaattikulu” ja liitä mukaan käteispalkkion kuitti.