Ställa in det anpassade exportformatet

Med det anpassade formatet kan du skräddarsy din export av Pleo-utgifter. Du kan se till att data är kompatibla med valfritt bokföringsprogram (NetSuite, Sage 200c, Navision, osv.). Stegen nedan beskriver engångskonfigurationen av det anpassade formatet. När du har konfigurerat det anpassade formatet efter dina bokföringsbehov kan du spara tid eftersom du inte behöver justera den exporterade filen varje gång.

Steg 1: välj det anpassade formatet

1. Klicka på Inställningar.

2. Klicka på Bokföring.

3. Klicka på Skapa ditt eget format:

Steg 2: lägg till dina värderegleringskonton

• Välj ett värderegleringskontonummer för dina kortbetalningar med Pleo. Vi rekommenderar att du skapar ett nytt konto i kontoplanen. Precis som du skulle göra för ett bankkonto.

• Om Utlägg är aktiverat för ditt företag ska du välja ett konto för dina utlägg. Det här är övergångskontot som utgifterna bokförs mot tills de har ersatts. Något som också är kopplat till Utlägg är att du ska välja ett konto för utlägg. Det här är vanligtvis kontot som du skickar kostnadsersättningar från till dina medarbetare.

Steg 3: lägg till dina momskoder

Du kan också lägga till momskoder som ska importeras om ditt bokföringsprogram kan använda momskoder:

Steg 4: välj filformat

Klicka på knappen Formatinställningar för att anpassa filformatet efter dina behov: en rad och XLSX. Här kan du välja mellan en rad (alternativet till vänster nedan) eller flera rader (alternativet till höger nedan). Du kan också välja att exportera Pleo-utgifter som en .csv-fil eller Excel-fil.

Steg 5: konfigurera data som ska exporteras till bokföringsprogrammet

Nästa steg är att välja vilka data som du vill lägga till i filen.

• När du har bestämt vilka data du vill exportera kan du ange kolumnrubrikerna i kolumnen Namn och välja data för varje kolumn under Datakälla. Kolumnen Exempel visar hur formatet ser ut in den exporterade filen.

Du kan klicka på de tre små prickarna i kolumnen Datakälla för att t.ex. ta bort eller välja värdenas nummerformat. Du kan också välja flera datakällor vid behov. Du kan också ändra ordning på kolumnerna.

Om du behöver lägga till ett fritextfält ska du välja ”Statiskt värde” från datakällan och klicka på de tre små prickarna för att lägga till värdet. Till exempel för att fylla i bankkontots namn i bokföringsprogrammet för varje utgift.

• Du hittar en beskrivning av alla datapunkter i slutet av den här guiden. Datapunkterna som du väljer beror förmodligen på ditt bokföringsprogram.

• Vill du se hur den exporterade filen kommer att se ut? Klicka på knappen Hämta en filförhandsgranskning längst ner på sidan.

Steg 6: avsluta din första Pleo-export

Allt är klart! Bra jobbat. Nu kan du gå till sidan Export och hämta utgifterna i formatet som du precis har konfigurerat.

Definitioner av datapunkter i Pleo

Namn på datapunkt

Förklaring

Kvittonummer

Pleo skapar ett kvittonummer för varje utgift. När du hämtar ett kvittonummer får kvittofilen samma namn som kvittonumret i tabellen.

Reglerat datum

Datum när transaktionen regleras

Godkänt datum

Datum när transaktionen görs

Saldo

Wallet-saldo

Reglerat belopp

När en utgift har reglerats mellan betalningsförmedlaren och köpstället och beloppet är bekräftat

Reglerad valuta

När en utgift har reglerats mellan betalningsförmedlaren och köpstället och valutan är bekräftad

Godkänt belopp

När ett inköp har gjorts och beloppet precis har godkänts

Godkänd valuta

Valutan för det godkända beloppet

Värderegleringskonto

Pleo-kontonummer i bokföringsprogrammet

Köpställets namn

Namnet på köpstället där inköpet gjordes

Köpställets landskod

Land där köpstället är registrerat

Medarbetarnamn

Personen som äger kortet som användes för inköpet

Medarbetarkod

Kod som kan läggas till i medarbetarens inställningar på sidan Användare

Kategorinamn

Kategorinamn som medarbetaren väljer när de rapporterar utgifter i Pleo

Kontonummer

Nominell kod från bokföringsprogrammet som är kopplat till kategorinamnet