Vie mukautettu Excel- tai csv-tiedosto

Vaihe 1: Valitse mukautettu muoto

1. Siirry kohtaan Asetukset
  2. Klikkaa Kirjanpito
  3. Valitse Luo oma muoto

Vaihe 2: Asetukset ja arvonlisäverotunnisteet

1. Luo seuraavat tilit kirjanpitojärjestelmääsi:
    • Pleo Walletin vastatili – kaikille korttikuluille tai laskuille.
      Huomautus: Suosittelemme, että luot uuden tilin tilikartassa, aivan kuten tekisit pankkitilillekin.

• Valinnainen –  Käteismenot-tili – seuraa käteismenoja, kunnes ne on hyvitetty

• Valinnainen – Oletustoimittajatili laskuille  – jotta voit lähettää kaikki laskut ilman toimittajatiliä yhteen paikkaan kirjanpitojärjestelmässäsi, jolloin toimittajan lisääminen myöhemmin on helpompaa.

2. Lisää tilinumerot kirjanpidon määritysasetuksiin
  3. Lisää kaikki arvonlisäverotunnisteet arvonlisäverotunnistetaulukkoon niiden nimellä, koodilla ja veroprosentilla, kuten ne on asetettu kirjanpitojärjestelmään.

Vaihe 3: Muotoile tiedostosi

Voit mukauttaa vientitiedoston tuodaksesi sen saumattomasti kirjanpitojärjestelmääsi. Suosittelemme ottamaan kirjanpitäjäsi mukaan prosessiin, jotta tiedät, mitkä datapisteet tulisi lisätä.

1. Klikkaa Muotoasetukset
    1. Valitse, haluatko että vientidata järjestetään yhdelle vai usealle riville. Kaikki kirjanpitojärjestelmät eivät hyväksy yhden rivin asetusta, joten varmista, että tarkistat kahdesti, kuinka voit tuoda tietoja kirjanpitojärjestelmääsi.
      • Yhden rivin vienti– kulut esitetään siten, että samalla rivillä on maksava ja vastaanottava tili
        VastaTiliMäärä
        1800 (Pleo Wallet)4200 (Ruoka ja juomat)20

• Useiden rivien vienti– kulut jaetaan Debit- ja Credit-riveiksi
        TiliDebitCredit
        4200 (Ruoka ja juomat)20
        1800 (Pleo Wallet)    20

2. Valitse asetuksesi
      • Listaa kulut positiivisina – kulut näytetään oletusasetuksena negatiivisina ja maksun palautukset positiivisina. Valitse tämä asetus, jos kirjanpitojärjestelmäsi odottaa positiivisia arvoja.
      • Sisällytä Wallet-siirrot vientitiedostoihin – valitse tämä asetus, jotta Wallet-lisäykset näkyvät vientisivulla.
    3. Valitse tiedostotyyppi – pilkuilla erotetut arvot (CSV) tai Excel (XLSX)
    4. Valitse erotin
    5. Valitse erotinmerkki

2. Mukauta sarakkeet, jotta vienti on määritetty kirjanpitojärjestelmällesi sopivaksi
    1. Jokaiselle sarakkeelle:
    2. Klikkaa Lataa esikatselutiedosto  nähdäksesi miltä vientitiedosto näyttää

Vaihe 4: Tee ensimmäinen Pleo-vientisi

On tärkeää tehdä ensimmäinen vienti sen jälkeen, kun olet ottanut käyttöön mukautetun tiedoston varmistaaksesi, että kirjanpitoasetuksesi toimivat kirjanpitojärjestelmäsi kanssa.

1. Siirry kohtaan Vie
  2. Valitse kulut, jotka ovat valmiit vientiä varten
  3. Klikkaa Lisää vientijonoon
  4. Siirry kohtaan Vientijono
  5. Valitse kulut, jotka haluat viedä
  6. Klikkaa Vie
  7. Klikkaa Lataa tiedosto
  8. Lataa vientitiedosto kirjanpitojärjestelmääsi