Exportera anpassad Excel- eller CSV-fil

Steg 1: Välj anpassat format

1. Gå till Inställningar
  2. Klicka på Bokföring
  3. Välj Skapa ditt eget format

Steg 2: Inställningar och momskoder

1. Skapa följande konton i ditt bokföringsprogram:
    • Motkonto för Pleo Wallet – för alla kortutgifter eller fakturor.
      Obs! Vi rekommenderar att du skapar ett nytt konto i din kontoplan, precis som för ett bankkonto.

• Valfritt – Konto för egna utlägg – för att hålla koll på egna utlägg tills de har återbetalats

• Valfritt – Standardleverantörskonto för fakturor  – för att skicka alla fakturor utan ett leverantörskonto till en enda plats i ditt bokföringsprogram, vilket gör det enklare att lägga till en leverantör senare.

2. Lägg till kontonumren i Konfigurera bokföringsinställningar
  3. Lägg till alla momskoder i momskodtabellen med namnet, koden och momssatsen såsom de konfigurerats i ditt bokföringsprogram.

Steg 3: Formatera dina filer

Du kan anpassa din exportfil så att du sömlöst kan importera den till ditt bokföringsprogram. Vi rekommenderar att du inkluderar din bokföringsansvarig för att förstå datapunkten som ska läggas till.

1. Klicka på Formatinställningar
    1. Välj om du vill ha en export på en eller flera rader. Alla bokföringsprogram accepterar inte en rad, så kontrollera hur du kan importera data för ditt bokföringsprogram.
      • En rad– Utgifterna representeras med från och till konton på samma rad
        Mot-KontoBelopp
        1800 (Pleo Wallet)4200 (Mat och dryck)20

• Flera rader– Utgifterna delas in på en debetrad och en kreditrad
        KontoDebetKredit
        4200 (Mat och dryck20
        1800 (Pleo Wallet)    20

2. Välj inställningar
      • Ange utgifter som positiva – Som standard visas utgifter som negativa och återbetalningar som positiva. Välj den här inställningen om ditt bokföringsprogram förväntar sig positiva värden.
      • Inkludera Wallet-överföringar i exportfiler – Välj den här inställningen så att dina Wallet-påfyllningar visas på exportsidan.
    3. Välj filtyp – kommaseparerade värden (CSV) eller Excel (XLSX)
    4. Välj en Avgränsare
    5. Välj en Avgränsare

2. Anpassa kolumnerna så att din export konfigureras för ditt bokföringsprogram
    1. För varje kolumn:
    2. Klicka på Ladda ner förhandsgranskningsfilen  för att se hur exportfilen ser ut

Steg 4: Slutför din första Pleo-export

Det är viktigt att slutföra din första export efter att du konfigurerat din anpassade fil så att din bokföring fungerar med ditt bokföringsprogram.

1. Gå till Exportera
  2. Välj de utgifter som är klara att exporteras
  3. Klicka på Lägg till i exportkö
  4. Gå till Exportkö
  5. Välj de utgifter du vill exportera
  6. Klicka på Exportera
  7. Klicka på Ladda ner fil
  8. Ladda upp exportfilen i ditt bokföringsprogram