Exporteer het aangepaste Excel- of csv-bestand

Stap 1: selecteer een aangepaste indeling

1. Ga naar Instellingen
  2. Klik op Boekhouding
  3. Selecteer Maak je eigen indeling

Stap 2: instellingen en belastingcodes

1. Maak de volgende rekeningen aan in je boekhoudsysteem:
    • Tegenrekening voor Pleo Wallet voor alle kaartuitgaven en facturen.
      Opmerking: we raden je aan om een nieuwe rekening te maken in je rekeningschema, net als bij een bankrekening.

• Optioneel: Bankrekening voor zelf voorgeschoten uitgaven, om zelf voorgeschoten uitgaven bij te houden totdat ze zijn terugbetaald.

• Optioneel: Standaard leveranciersrekening voor facturen , om alle facturen zonder een leveranciersrekening naar één plek in je boekhoudsysteem te verplaatsen. Op deze manier is het eenvoudiger om later een leverancier toe te voegen.

2. Voeg de accountnummers toe in de Instellingen voor boekhouding
  3. Voeg alle belastingcodes toe in de belastingcodetabel met de bijbehorende Naam, Code en het btw-percentage zoals ingesteld in je boekhoudsysteem.

Stap 3: formatteer je bestanden

Je kunt je exportbestand aanpassen, zodat je deze probleemloos in je boekhoudsysteem kunt importeren. We raden aan om je boekhouder erbij te betrekken om te begrijpen welk datapunt moet worden toegevoegd.

1. Klik op Instellingen van indeling
    1. Kies of je een export met één regel of meerdere regels wilt. Niet alle boekhoudsystemen accepteren een eenregelige instelling, dus zorg ervoor dat je goed controleert hoe je gegevens kunt importeren voor je boekhoudsysteem.
      • Eén regel: uitgaven worden weergegeven met de 'van'- en 'naar'-rekeningen op dezelfde regel
        TegenrekeningRekeningBedrag
        1800 (Pleo Wallet)4200 (Eten en drinken)20

• Meerdere regels: uitgaven worden opgesplitst in een debet- en een creditregel
        RekeningDebetCredit
        4200 (Eten en drinken20
        1800 (Pleo Wallet)    20

2. Selecteer jouw Voorkeuren
      • Vermeld uitgaven als positief: standaard worden uitgaven getoond als negatief en terugbetalingen als positief. Selecteer deze voorkeur als je boekhoudsysteem positieve waarden verwacht.
      • Wallet-overschrijvingen opnemen in exportbestanden: selecteer deze voorkeur om je Wallet-bijschrijvingen op de exportpagina weer te geven.
    3. Selecteer een Bestandstype: door komma's gescheiden waarden (csv) of Excel (xlsx)
    4. Selecteer een scheidingsteken
    5. Selecteer een scheidingsteken

2. Pas de kolommen aan zodat je export wordt ingesteld voor je boekhoudsysteem
    1. Voor elke kolom:
    2. Klik op Preview van bestand downloaden om te bekijken hoe het exportbestand eruitziet

Stap 4: voltooi je eerste Pleo-export

Het is belangrijk om je eerste export te voltooien nadat je je aangepaste bestand hebt ingesteld. Zo zorg je ervoor dat je boekhoudinstelling werkt met je boekhoudsysteem.

1. Ga naar Exporteren
  2. Selecteer de uitgaven die klaar zijn voor export
  3. Klik op Toevoegen aan wachtrij exporteren
  4. Ga naar wachtrij exporteren
  5. Selecteer de uitgaven die je wilt exporteren
  6. Klik op Exporteren
  7. Klik op Bestand downloaden
  8. Upload het exportbestand naar je boekhoudsysteem