Uitgaven downloaden en exporteren

Er is een verschil tussen het downloaden en het exporteren van je uitgaven.

• Uitgaven exporteren - Voor boekhoudkundige doeleinden
    • Zet je uitgaven over naar je boekhoudintegratie
    • Vergrendel de uitgaven zodat ze niet meer kunnen worden bewerkt
  • Uitgaven downloaden - Voor analysedoeleinden
    • Download een .csv- of .xlsx-bestand met geselecteerde uitgaven
    • Uitgaven worden niet naar je boekhoudintegratie overgezet en worden niet vergrendeld, zodat ze nog steeds kunnen worden bewerkt

Uitgaven exporteren

Opmerking: voordat je begint met uitgaven te exporteren, moet je ervoor zorgen dat je je boekhouding hebt ingesteld met Pleo. Als je Pleo instelt met een aangepaste bestandsexport, kun je uitgaven exporteren naar een Excel- of csv-bestand.

Zo exporteer je uitgaven:

1. Ga naar Exporteren
  2. Zorg ervoor dat alle uitgavegegevens correct zijn
    • Als de gegevens niet kloppen, kun je je uitgaven in bulk bewerken door de filters te gebruiken of door meer dan 3 uitgaven te selecteren en op In bulk bewerken te klikken
    • Als de gegevens correct zijn, ga je door naar stap 3
  3. Selecteer de uitgaven die je wilt exporteren
  4. Klik op Toevoegen aan Wachtrij exporteren
  5. Ga naar de Wachtrij exporteren
  6. Selecteer de uitgaven die je wilt exporteren
  7. Klik op Exporteren

Handig om te weten:

• Je kunt alleen verrekende transacties exporteren
  • Zodra je uitgaven naar Wachtrij exporteren zijn verplaatst, kun je ze niet meer bewerken tenzij je ze uit de wachtrij verwijdert

Export ongedaan maken

Als je je uitgaven eenmaal hebt geƫxporteerd, kun je de export niet meer ongedaan maken. Neem contact op met ons ondersteuningsteam als je een export hebt die je ongedaan wilt maken.

Uitgaven downloaden

Zo download je uitgaven:

1. Ga naar Exporteren
  2. Klik op Rapporten
  3. Pas filters toe of selecteer de uitgaven die je wilt downloaden
  4. Klik op Downloaden
    • Selecteer Uitgavegegevens om de uitgavegegevens te downloaden als .csv- of .xlsx-bestand in de standaardindeling
    • Selecteer Bijgevoegde bonnetjes om de bonnetjes en bijgevoegde bestanden in .pdf-indeling te downloaden

Goed om te weten:

• Uitgaven worden niet naar Wachtrij exporteren verplaatst wanneer ze worden gedownload
  • Gedownloade uitgaven kunnen nog steeds worden bewerkt