Bescherm jezelf tegen fraude

Creditcardfraude

Creditcardfraude vindt plaats wanneer iemand jouw kaart of kaartgegevens gebruikt om zonder toestemming aankopen te doen of saldo over te schrijven.

Hoe voorkom je creditcardfraude?

• Deel je kaart- of inloggegevens nooit met anderen.

• Meld verloren kaarten onmiddellijk

• Houd je ogen open voor phishing

• Voer nooit je kaartgegevens in op onbekende websites

• Als een website waar je op een bepaald moment je kaartgegevens hebt ingevoerd gecompromitteerd raakt, blokkeer dan je kaart en vraag een nieuwe aan.

Als je een ongeautoriseerde betaling ziet in de Pleo-app, meld dit dan.

Phishing

Bij phishing gebruiken scammers e-mails, sms'jes of telefoontjes om je te misleiden en je persoonsgegevens of financiƫle gegevens te achterhalen (wachtwoorden, accountnummers, BSN-nummers etc.)

Hoe voorkom je phishing?

• Controleer de afzender

Scammers laten het vaak lijken alsof ze contact opnemen namens een bekend bedrijf. Dit doen ze door het e-mailadres onopvallend te wijzigen (bijvoorbeeld @peo.io in plaats van @pleo.io)

• Controleer op typfouten

Slechte spelling en grammatica wijzen er vaak op dat het om een scammail gaat

• Open geen links of bestanden

Als je een onverwacht bericht ontvangt dat je niet helemaal vertrouwt, open dan geen van de toegevoegde links of bestanden

• Deel nooit je PIN-code of toegangscode

Betrouwbare organisaties zullen je nooit vragen dit soort vertrouwelijke gegevens te delen

• Neem contact op met de afzender

Weet je niet zeker of het bericht echt is? Neem dan contact op met de afzender via de officiƫle contactgegevens op de website.

Onthoud: We zullen je nooit benaderen om je toegangscode, kaartinformatie of verificatiecodes voor het inloggen te vragen. Deel deze informatie alsjeblieft niet met anderen en neem bij twijfel contact met ons op.

Heb je een phishing e-mail ontvangen? Meld het door contact met ons op te nemen.