Suojaa itseäsi petoksilta

Luottokorttipetos

Luottokortti huijaus tapahtuu, kun joku käyttää korttiasi tai korttitietojasi ostosten tekemiseen tai varojen siirtämiseen ilman lupaa.

Miten vältät luottokorttipetokset?

Jos näet luvattoman maksun Pleo-sovelluksessasi, muista ilmoittaa siitä.

Tietojenkalastelu

Tietojenkalastelu on huijaamisen muoto, jossa hakkerit käyttävät sähköpostia, tekstiviestejä tai puheluja ja saavat sinut luovuttamaan heille henkilökohtaisia tai taloudellisia tietoja (esimerkiksi salasanoja, tilinumeroita tai henkilöturvatunnuksen)

Miten torjua tietojenkalastelua?

• Tarkista lähettäjä

Tekijät saavat näyttämään siltä, että he ottavat yhteyttä suurista organisaatioista tekemällä pieniä muutoksia sähköpostiosoitteisiin (esimerkiksi @peo.io @pleo.io-osoitteen sijaan)

• Tarkista kirjoitusvirheet

Kirjoitus- ja kielioppivirheet kertovat usein ensimmäisenä, että sähköposti on huijausta

• Älä avaa linkkejä tai tiedostoja

Kun saat odottamattoman viestin, josta olet epävarma, älä koskaan avaa linkkejä tai tiedostoja

• Älä koskaan jaa PIN-koodia tai pääsykoodia

Luotettavat organisaatiot eivät pyydä koskaan tällaisia luottamuksellisia tietoja

• Ota yhteyttä lähettäjään

Jos olet epävarma siitä, onko viesti aito, ota yhteyttä lähettäjään näiden verkkosivuilta löytyvien virallisten yhteystietojen avulla.

Muista: Emme koskaan ota sinuun yhteyttä pyytääksemme pääsykoodiasi, korttitietojasi tai kirjautumisen vahvistuskoodeja. Älä jaa näitä tietoja kenenkään kanssa ja ota yhteyttä meihin, jos olet epävarma.

Saitko tietojenkalastelu sähköpostin? #contact_support