Pleon käyttöönotto: kolme vaihetta kirjanpitäjälle

Tervetuloa Pleoon! Työskentelitpä sitten itsenäisesti tai isomman tilitoimiston kanssa, tässä on kolme keskeistä toimenpidettä, joiden avulla voit auttaa asiakkaitasi synkronoimaan Pleon ja heidän kirjanpitonsa. Tässä artikkelissa kerrotaan:

Edeltävä vaihe: Miten pääset asiakkaiden tileille

Kirjanpitäjänä työskentelet pääasiassa Pleo-verkkosovelluksessa. Kun olet saanut yhteyden asiakkaaseen, pääset hänen Pleo-tililleen seuraavasti:

• Jos työskentelet itsenäisesti: napsauta profiilikuvaasi vasemmassa alakulmassa ja vaihda asiakastilien välillä.

• Jos työskentelet jonkin Pleon yhteistyökumppanin kanssa: Siirry "Asiakkaat"-sivulle, napsauta asiakkaan nimen vieressä olevia kolmea pistettä ja napsauta "Siirry asiakkaaseen".

Miten Pleo liitetään asiakkaan kirjanpitojärjestelmään

Tiedätkö, mikä kuulostaa hieman stressaavalta? Odottaa kuukausia ja kuukausia Pleon kulujen tilitystä ja sitten kiirehtiä korttikulujen ruuhkan läpi, jotta kirjanpidon päättämisen määräaika täyttyisi. Liitä sen sijaan Pleo kirjanpitojärjestelmään mahdollisimman pian. Näin korttikulut voidaan täsmäyttää jatkuvasti ja ilman stressiä.

1. Siirry Pleon "Asetukset"-sivulle.

2. Napsauta "Kirjanpito".

3. Napsauta asiakkaan kirjanpitojärjestelmää luettelossa.

Miten kategoriat asetetaan

Pleon kategoriat vastaavat tilikarttaasi. Kun joku käyttää Pleo-korttiaan, hän voi valita kategorian. Kun se on määritetty, työntekijät voivat määrittää kategorian, joka vastaa automaattisesti tilikarttaasi ja ennalta valittua verokoodia. Hyvä esimerkki kategorian nimestä voisi olla "Ruoka ja juomat". Luokkien synkronointi kirjanpitojärjestelmän kanssa:

1. Mene Pleon "Asetukset"-sivulle.

2. Napsauta "Kirjanpito".

3. Napsauta "Kategoriat". Näet, että useita Category-ryhmiä on jo listattu. Nämä ovat vain muutamia yleisiä esimerkkejä, jotka Pleo näyttää oletusarvoisesti. Voit lisätä, muokata ja poistaa Kategorioita tarpeidesi mukaan.

4. Jos olet yhteydessä tiettyyn kirjanpitojärjestelmään: Napsauta Kategoria-kentän sisällä ja valitse avattavasta luettelosta (tässä näet kaikki tilit, jotka synkronoidaan automaattisesti kirjanpitojärjestelmäsi kanssa).

Jos käytössäsi on mukautettu muoto -vaihtoehto: Voit syöttää Kategoriat manuaalisesti tai lisätä ne .csv-tiedostona napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa "Vie tai tuo" -painiketta.

Miten määrität tunnisteet

Pleon tunnisteet heijastavat seurantaluokkia, mikä tarjoaa uuden tason yrityksen menojen järjestämiseen. Jos kategoria on esimerkiksi "Ateriat ja juomat", tunniste voi heijastaa esimerkiksi projektin nimeä "Portugalin lanseeraus", jota varten virvokkeita oli ostettava tiettyä tapahtumaa varten. Tunnisteiden synkronointi kirjanpitojärjestelmän kanssa:

1. Mene Pleon "Asetukset"-sivulle.

2. Napsauta "Kirjanpito".

3. Napsauta "Tunnisteet".

4. Napsauta "Luo tunnisteryhmä" oikeassa yläkulmassa.

5. Tuo tunnisteet tiedostomuodossa tai suoraan kirjanpitojärjestelmästäsi.