Begär återbetalning/återföring

Behöver du begära återbetalning för en bedräglig transaktion? Läs mer om hur du rapporterar bedrägeri.

Om du har använt ditt Pleo-kort för att betala för varor eller tjänster som aldrig mottogs, var ofullständiga eller felaktiga, kan Pleo hjälpa dig att få en återbetalning via Mastercard. Det är viktigt att du har följt dessa steg:

1. Kontakta köpstället
    Begär att köpstället lämnar ett återkrav, helst via mail eller chatt för att kunna dela kommunikationen om en återbetalning krävs.

2. Kom i kontakt med Pleo
    Om köpstället inte svarar eller vägrar att genomföra återbetalningen kan kortinnehavaren eller administratören kontakta Pleo med bevis på kommunikation inom 90 dagar efter transaktionen.

3. Fyll i återbetalningsformuläret som delas av supporten
    När du kommer i kontakt med vårt supportteam kommer de att dela en länk till återbetalningsformuläret. Du kommer att behöva fylla i formuläret för att starta återbetalningsprocessen med Mastercard.

4. Håll ett öga på din inkorg
    I vissa fall kommer supporten att kontakta dig för mer information om ärendet. Var noga med att svara med den begärda informationen inom den angivna tidsramen, annars kommer återbetalningsärendet att gå förlorat.

Möjliga resultat:

När ett återkrav har lämnat in kommer Mastercard att besluta om utgången av fallet:

• Om köpstället inte svarar på tvisten eller inte har ett starkt krav kommer du att återbetalas
  • Köpstället tillhandahåller bevis. Du kan bli tvungen att tillhandahålla ytterligare bevis
  • Om köpstället har ett starkare krav förlorar du rätten till pengarna. I det här fallet tar Pleo också ut en behandlingsavgift på 20 GBP.