Komma igång med Pleo: tre steg för redovisningskonsulter

Välkommen till Pleo! Oavsett om du arbetar självständigt eller med en större redovisningsbyrå, finns här tre viktiga steg för att hjälpa dina kunder att synkronisera Pleo med sina böcker. Den här artikeln förklarar:

Innan du kommer igång: Så får du tillgång till dina kunders konton

Som redovisningskonsult kommer du främst att arbeta i webbappen Pleo. När du har blivit tillagd till en kund kan du få tillgång till deras Pleo-konto på följande sätt:

• Om du arbetar självständigt: I Pleo, klicka på din profilbild i det nedre vänstra hörnet och växla mellan dina klienters konton.

• Om du arbetar via Pleos partnerportal: Gå till sidan "Klienter", klicka på de tre prickarna bredvid en klients namn och klicka på "Gå till klienten".

Hur du ansluter Pleo till din klients bokföringssystem

Vill du veta vad som låter stressigt? Att vänta i månader på att få redovisa utgifter från Pleo, för att sedan rusa igenom en hög av kortutgifter för att klara tidsfristen för att stänga bokföringen. Anslut i stället Pleo till ett bokföringssystem så snart som möjligt, på så sätt kan kortutgifterna stämmas av löpande och utan stress.

1. Gå till sidan "Inställningar" i Pleo.

2. Klicka på "Bokföring".

3. Klicka på din kunds bokföringssystem i den tillgängliga listan.

Hur man ställer in kategorier

Kategorier i Pleo återspeglar din kontoplan. När någon använder sitt Pleo-kort kan de därefter välja en kategori. När det väl är inställt kan så kan de anställda tilldela en kategori, som automatiskt anpassas till din kontoplan och förvalda momskod. Ett bra exempel på ett kategorinamn kan vara "Mat och dryck". Fortsätt läsa för att lära dig hur du synkroniserar kategorier med ditt bokföringssystem:

1. Gå till sidan "Inställningar" i Pleo.

2. Klicka på "Bokföring".

3. Klicka på "Kategorier". Du kommer att se att flera kategorigrupper redan är listade. Detta är bara några generiska exempel som Pleo visar som standard. Det är upp till dig att lägga till, redigera, och ta bort kategorier utifrån dina behov.

4. Om du är ansluten till ett specifikt bokföringssystem: Klicka inuti ett Kategorifält och välj från "drop down" menyn (här visas alla konton som automatiskt synkroniseras med ditt bokföringssystem).

Om du istället har valt det anpassade exportformatet: Du kan välja att ange kategorier manuellt eller lägga till dem som en .csv-fil genom att klicka på knappen "Exportera eller importera" i det övre högra hörnet.

Hur man skapar taggar

Taggar i Pleo återspeglar dina kostnadsställen och projekt, och erbjuder en ytterligare möjlighet till att organisera företagets utgifter. Om kategorin till exempel är "Måltider och drycker", kan taggen återspegla namnet på ett projekt, som exempelvis "Event Portugal" för vilket förfriskningar måste köpas för ett visst evenemang. Så här synkroniserar du taggar med ditt bokföringssystem:

1. Gå till sidan "Inställningar" i Pleo.

2. Klicka på "Bokföring".

3. Klicka på "Taggar".

4. Klicka på "Skapa taggrupp" i det övre högra hörnet.

5. Importera dina taggar i filformat eller direkt från ditt bokföringssystem.