Aan de slag met Pleo: drie stappen voor boekhouders

Welkom bij Pleo! Of je nu zelfstandig werkt of met een grotere accountantspraktijk, hier zijn drie belangrijke stappen om je klanten te helpen Pleo te synchroniseren met hun boekhouding. Dit artikel legt uit:

Voorbereidende stap: Hoe krijg je toegang tot de boekhouding van je klanten

Als boekhouder werk je voornamelijk in de Pleo-webapp. Als je eenmaal aan een klant bent gekoppeld, kun je op de volgende manier toegang krijgen tot hun Pleo-account:

• Als je zelfstandig werkt: klik linksonder op je profielfoto en schakel tussen de klantaccounts.

• Als je samenwerkt met een van Pleo's partneraccountancies, ga dan naar de pagina "Klanten", klik op de drie puntjes naast de naam van een klant en klik op "Ga naar klant".

Hoe koppel je Pleo aan de boekhouding van je klant

Weet je wat een beetje stressvol klinkt? Maanden en maanden wachten met het verantwoorden van Pleo-uitgaven en je vervolgens door een achterstand van kaartuitgaven haasten om de deadline voor het afsluiten van de boeken te halen. Sluit Pleo in plaats daarvan zo snel mogelijk aan op een boekhoudsysteem. Op die manier kunnen kaartuitgaven voortdurend en zonder stress worden aangesloten.

1. Ga naar de pagina "Instellingen" in Pleo.

2. Klik op "Boekhouding".

3. Klik in de lijst op het boekhoudsysteem van je klant.

Categorieën instellen

Categorieën in Pleo weerspiegelen uw rekeningstelsel. Wanneer iemand zijn Pleo-kaart gebruikt, kan hij een categorie kiezen. Zodra deze is ingesteld, kunnen medewerkers een categorie toewijzen die automatisch is afgestemd op uw rekeningstelsel en vooraf geselecteerde belastingcode. Een goed voorbeeld van een categorienaam is bijvoorbeeld "Eten en drinken". Categorieën synchroniseren met uw boekhoudsysteem:

1. Ga naar de pagina "Instellingen" in Pleo.

2. Klik op "Boekhouding".

3. Klik op "Categorieën". Je zult zien dat er al verschillende categoriegroepen in de lijst staan. Dit zijn slechts enkele algemene voorbeelden die Pleo standaard weergeeft. U kunt zelf Categorieën toevoegen, bewerken en verwijderen op basis van uw behoeften.

4. Als u verbonden bent met een specifiek boekhoudsysteem: Klik binnen een Categorie-veld en kies uit de keuzelijst (hier ziet u alle rekeningen die automatisch met uw boekhoudsysteem worden gesynchroniseerd).

Als u de optie Aangepaste indeling gebruikt: U kunt ervoor kiezen om Categorieën handmatig in te voeren of ze toe te voegen als een .csv-bestand door te klikken op de knop "Exporteren of importeren" in de rechterbovenhoek.

Labels instellen

Labels in Pleo weerspiegelen uw trackingcategorieën en bieden een extra laag om bedrijfsuitgaven te helpen organiseren. Als de Categorie bijvoorbeeld "Maaltijden en drankjes" is, kan de label de naam van een project als "Portugal launch" weergeven, waarvoor verfrissingen moesten worden gekocht voor een specifiek evenement. labels synchroniseren met uw boekhoudsysteem:

1. Ga naar de pagina "Instellingen" in Pleo.

2. Klik op "Boekhouding".

3. Klik op "Labels".

4. Klik op "Labelgroep maken" in de rechterbovenhoek.

5. Importeer uw Labels in bestandsformaat of rechtstreeks vanuit uw boekhoudsysteem.