Hur du ansluter Pleo och Zapier

Förutsättningar

Om du vill ansluta Pleo och Zapier behöver du:

• Pleo Advanced-planen som ger dig tillgång till vårt API

• Admin-åtkomst till Zapier

• Admin-åtkomst till Pleo

Varför ansluta Pleo och Zapier?

Några exempel som våra egna kunder har delat med sig av är:

• För att synkronisera Pleo med program för snabbmeddelanden som Slack eller Teams:

Vissa Pleo-administratörer skulle uppskatta att få en extra knuff utanför Pleo när någon spenderar mer än en viss summa pengar, när ett kvitto saknas osv. Det finns en mängd möjligheter, beroende på vilken typ av meddelanden du vill ställa in.

• Synkronisera Pleo med program för personalresurser som Personio

Varje gång en ny anställd börjar kan Zapier hjälpa till att skicka deras information från ett visst redovisningssystem till Pleo. På liknande sätt är det också möjligt att utlösa en åtgärd (t.ex. radering av ett konto) i Pleo när en anställd lämnar företaget.

• Synkronisera Pleo med vissa redovisningsverktyg som är tillgängliga via Zapier

Du kan exportera utgifter till alla Zapier-appar som innehåller möjligheten att importera respektive Pleo-data. Även om det finns vissa redovisningssystem på Zapier är det en bra idé att titta på vad de erbjuder i förväg.

Så här ansluter du Pleo och Zapier

1. Logga in i Pleos webbapp och gå till sidan Öppet API.

2. Klicka på "Skapa token" i det övre högra hörnet. Token visas bara en gång, så det är viktigt att kopiera och spara den på en säker plats:

3. Logga in på Zapier.

4. Klicka på "Skapa zap":

5. Lägg till Pleo som en zap.

6. Klistra in Pleo API-token som du sparade tidigare och klistra in den i det här fältet:

7. Klicka på "Ja, fortsätt" för att ge Zapier tillgång till ditt Pleo-konto.