Hur man skickar in en milersättning

Den här artikeln riktar sig till medarbetare och Pleo-administratörer. Den förklarar:

Hur man skickar in en milersättning

1. I Pleo mobilapp klickar du på plusknappen i det övre högra hörnet.

2. Klicka på "Milersättning":

3. Följ instruktionerna på skärmen. Klicka på de tre punkterna om du behöver ändra någon av reseuppgifterna innan du skickar in ansökan:

Hur man får ersättning

Milersättning följer samma process för godkännande och återbetalning som utlägg. Du hittar instruktioner här (avsnitt: "Hur kan jag få återbetalt?").

Vanliga frågor

Kan jag redigera min körsträcka?

Det är för närvarande inte möjligt att redigera ett anspråk. Lösningen är att ta bort påståendet och lägga till ett nytt istället. Tack för din förståelse.

Är det möjligt att lägga till en milersättning i Pleos webbapp?

Det är inte möjligt för närvarande, men detta alternativ kan bli tillgängligt senare.

Hur vet jag om min milersättning har godkänts?

Du kan alltid klicka tillbaka på milersättningen för att se statusen längst upp (t.ex. väntar på granskning). När beloppet har godkänts visas det i avsnittet "Skulder till dig" i appen.

Kan jag ändra min milersättningstaxa?

Endast om en Pleo-administratör eller redovisningskonsult har aktiverat detta alternativ. Om så är fallet kan du klicka på de tre punkterna och sedan på "Redigera taxa" när du har lagt till datum, start- och slutdestination:

Det är inte möjligt att redigera ditt taxa om du har valt en förmånsbil. För att redigera ditt pris, klicka först på de tre punkterna, klicka på "Redigera bil", ändra ditt val till "Egen bil", och klicka på "Klart".

Varför ser jag inte plusknappen i min mobilapp?

Se till att du är i den senaste versionen av mobilappen och att din administratör har slutfört milersättningsinställningen. Så här hittar du din administratör.