Een Kilometervergoeding aanvragen

Dit artikel is voor medewerkers en beheerders. Het legt uit:

Hoe je een kilometervergoeding aanvrag

In de Pleo mobiele app

1. Klik op de plusknop in de rechterbovenhoek.

2. Klik op "Kilometervergoeding":

3. Volg de instructies op het scherm. Klik op de drie puntjes om reisgegevens te wijzigen voordat je de claim indient:

Hoe je een vergoeding krijgt

Voor kilometervergoeding geldt hetzelfde goedkeurings- en terugbetalingsproces als voor zelf voorgeschoten uitgaven. Instructies vind je hier (sectie: "Hoe word ik terugbetaald?").

Veelgestelde vragen

Waarom zie ik de plusknop niet in de mobiele app van Pleo?

Controleer of je de nieuwste versie van de mobiele app hebt. Nog steeds geen geluk? Neem gerust contact op met je beheerder of teambeoordelaar om te vragen wanneer dit klaar is.

Kan ik mijn kilometervergoeding bewerken?

Het is momenteel niet mogelijk om een declaratie te bewerken. De oplossing is om de claim te verwijderen en in plaats daarvan een nieuwe claim toe te voegen. Bedankt voor je begrip.

Is het mogelijk om een kilometervergoeding toe te voegen in de web app van Pleo?

Op dit moment is dat nog niet mogelijk, maar misschien komt deze optie later beschikbaar.

Hoe weet ik of mijn kilometervergoeding is goedgekeurd?

Je kunt altijd terugklikken op het kilometervergoeding-formulier om de status bovenaan te zien (bijv. wacht op beoordeling). Zodra het bedrag is goedgekeurd, is het zichtbaar in het gedeelte "Aan u verschuldigd" in de app.

Kan ik mijn standaard tarief wijzigen?

Alleen als een Pleo admin deze optie heeft ingeschakeld. Als dat zo is, kun je na het invoeren van je datum, herkomst en bestemming op de drie puntjes klikken en vervolgens op "Tarief wijzigen":