Pleo Övertrassering

Den här artikeln förklarar:

Vad är Övertrassering?

Pleo Övertrassering tillåter ett negativt saldo i Wallet. Din organisations köpgräns för övertrassering beräknas automatiskt baserat på en mängd olika finansiella faktorer.

Fördelarna med Övertrassering

Även om din Wallet är tom så kan du betala för en rad utgifter:

• Köp online och i butik med Pleo-kort

• Fakturor (om du befinner dig i UK eller Tyskland)

• Avgifter för användning av Pleo

• Återbetalningar till medarbetare för privata utlägg, milersättning eller traktamente (enbart Tyskland och Sverige)

Pleo Övertrassering är räntefri så länge du betalar tillbaka det utestående saldot på eller före debiteringsdagen. Även om du väljer en återbetalningsplan med ränta kan detta alternativ hjälpa till att hålla igång din affärsverksamhet under perioder med försenat kassaflöde.

Så här aktiverar du Övertrassering

Om din organisation uppfyller kraven, kan administratören/administratörerna för ditt Pleo-konto aktivera Övertrasseringsidan Wallet:

1. Klicka på 'Aktivera Övertrassering'.

2. Ange gräns för Övertrassering (den kan vara lägre än eller lika med beloppet som vi har beräknat).

3. Tänk på aktiveringsavgiften som dras från din Wallet.

4. Markera rutan för automatisk återbetalning (om du vill använda övertrassering utan ränta). Om du inte väljer det här alternativet debiteras ränta (se avsnittet om räntor längre ned i artikeln).

5. Klicka på 'Fortsätt'.

6. Du kommer att bli uppmanad att upprätta en autogirobetalning för att täcka övertrasseringssumman vid månadens slut. Om du inte väljer automatisk återbetalning måste du fortfarande fylla på minst 10 % av din övertrasseringgräns varje månad. Om du t.ex. har en övertrasseringgräns på 50 000 euro kommer du att uppmanas att fylla på med minst 5 000 euro i slutet av varje månad. Detta säkerställer att upparbetad ränta betalas månatligen. Hela det utestående beloppet måste betalas i slutet av de 12 månaderna (från aktiveringsdagen).

7. Bekräfta genom att klicka på 'Aktivera Övertrassering'.

Ladda ner övertrasseringsutdrag

1. Gå till Wallet
  2. Klicka på 'Hantera Övertrassering'
  3. Klicka på "Kontoutdrag" för en översikt över dina kontoutdrag
  4. Klicka på nedladdningsikonen för att ladda ner ett uttalande

Så här ändrar (eller inaktiverar) du konfigurationen av Övertrassering

För att göra några ändringar (inklusive avaktivering) kontakta din Customer Success Manager

Återbetalningsalternativ

Som nämnts i det ovanstående avsnittet om aktivering, finns det två sätt att betala tillbaka ett belopp i Övertrassering:

• Automatisk återbetalning innebär att hela saldot automatiskt debiteras från ditt bankkonto till din Pleo-wallet i slutet av varje månad. Det här alternativet innebär att du inte betalar någon ränta, även om ditt Wallet-saldo har varit negativt under månaden.

• En manuell uppladdning av Wallet före månadens slut kan också vara räntefri så länge som pengarna når din Wallet före faktureringsdagen. Faktureringsdagen är den sista vardagen i kalendermånaden.

• Du kan välja att betala tillbaka det negativa saldot över 12 månader. I det här scenariot väntar du med att betala tillbaka det totala saldot till slutet av året (via autogiro), samtidigt som du betalar ränta varje månad. Om du väljer den här metoden måste du fylla på minst 10 % av din övertrasseringgräns varje månad. Ränta tillkommer från 6 % per år (liknande ränta som många kreditkortsleverantörer betalar). Låt oss titta på ett exempel:

• Ditt genomsnittliga saldo under mars har varit -3 000 euro.

• En årlig ränta på 6% har ackumulerats dagligen för de 31 dagarna i mars.

• Vi beräknar räntan som debiteras i slutet av mars med den här formeln: (6%/36)*31*3 000 = 15,28 euro

• Du kan se en uppdelning av eventuella räntekostnader genom att gå till din faktureringssida och ladda ner din(a) faktura(er).

Avgifter

• Aktiveringsavgift:

Det tillkommer en aktiveringsavgift på 2 % av den Övertrassering gräns som du väljer. Detta belopp dras från din Pleo-wallet på aktiveringsdagen. Denna aktiveringsavgift debiteras årligen och garanterar din Övertrassering gräns för de följande 12 månaderna, i enlighet med våra Allmänna villkor.

• Ränta:

För kunder som inte återbetalar hela saldot i slutet av varje månad debiteras en fast årlig ränta från 6% över benchmark varje månad. Den fasta årliga räntan kan variera för kunder och kan ligga mellan 6% och 18%.

• Försenade avgifter och straffavgifter:

Försenade avgifter och straffavgifter kommer att debiteras om ditt konto hamnar i ett "förfallet" tillstånd. Detaljerna om dessa avgifter och straffavgifter finns i Allmänna villkor (du kan också hitta dessa länkade i Pleo, efter att ha klickat på "Hantera Övertrassering"). Ditt Övertrassering-konto kan bli förfallet om:

1. Du har valt bort automatisk återbetalning men inte fyllt på din Wallet med minst 10% av gränsen för Övertrassering.

Eller

2. Saldot för din Wallet inte räcker till för räntor och avgifter som förfaller.

Eller

3. Det utestående saldot för Övertrassering inte återbetalas vid slutet av 12-månadersperioden (från aktiveringsdagen).

Så här får du hjälp

Om du har frågor om priser, aktivering eller liknande kan du vända dig till din customer success manager.

Om er organisation har ekonomiska svårigheter är vi glada att diskutera återbetalningsplaner med er. Kontakta oss gärna på [email protected].

För allmän teknisk support, här är hur du kan nå oss.