Pleo Overtræk

I denne artikel beskrives følgende:

Hvad er Pleo Overtræk

Pleo Overtræk giver kunder lov til at have en negativ Wallet-saldo. Virksomhedens overtræksgrænse beregnes automatisk ud fra en række økonomiske faktorer.

Fordelene ved Pleo Overtræk

Selvom virksomhedens Pleo Wallet er tom, vil du stadig være i stand til at dække en række udgifter, for eksempel:

• Køb online og i butikker foretaget med Pleo-kort

• Fakturaer (kun i Storbritannien og Tyskland)

• Gebyrer for at bruge Pleo

• Tilbagebetaling af medarbejdere for private udlæg, kørsel eller rejsegodtgørelse (kun Tyskland og Sverige)

Pleo Overtræk er rentefrit, så længe du tilbagebetaler den udestående saldo på eller før opkrævningsdatoen. Selv hvis du vælger en tilbagebetalingsplan med renter, kan denne mulighed hjælpe med at holde din virksomheds drift i gang i perioder med lav likviditet.

Sådan aktiverer du Pleo Overtræk

Hvis din virksomhed er kvalificeret, kan administratoren for din Pleo-konto aktivere overtræksfunktionenWallet-siden:

1. Klik på "Aktivér overtræk".

2. Indstil din overtræksgrænse (den kan være mindre end eller lig med det beløb, vi har beregnet).

3. Vær opmærksom på, at der vil blive trukket et aktiveringsgebyr din Wallet.

4. Sæt kryds i feltet for automatisk tilbagebetaling (hvis du ønsker at kunne lave overtræk rentefrit). Hvis du ikke vælger denne mulighed, vil virksomheden blive opkrævet renter for udestående beløb (se afsnittet om gebyrer længere nede i denne artikel).

5. Klik på "Fortsæt".

6. Du vil blive bedt om at oprette en direkte debitering for at dække overtræksbeløbet i slutningen af måneden. Hvis du ikke vælger automatisk tilbagebetaling, skal du stadig fylde mindst 10 % af din overtræksgrænse op hver måned. Hvis din overtræksgrænse f.eks. er 50.000 kroner, vil du blive bedt om at fylde mindst 5.000 kroner på i slutningen af hver måned. På den måde kan vi sikre, at påløbne renter betales hver måned. Den fulde udestående saldo skal betales ved udgangen af de 12 måneder (fra aktiveringsdagen).

7. Bekræft ved at klikke på "Aktivér overtræk".

Sådan downloader du en opgørelse over Pleo Overtræk

1. Gå til "Wallet".
  2. Klik på "Administrer overtræk".
  3. Klik på "Opgørelser" for at få et overblik over dine opgørelser.

Sådan ændrer (eller deaktiverer) du din opsætning for Pleo Overtræk

For at foretage ændringer (herunder deaktivering) skal du kontakte din Customer Success Manager.

Tilbagebetalingsmuligheder

Som nævnt i ovenstående aktiveringsafsnit er der to måder at betale et overtræk tilbage på:

• Automatisk tilbagebetaling betyder, at den fulde saldo automatisk debiteres fra din bankkonto til din Pleo Wallet ved udgangen af hver måned. Med denne mulighed slipper du for at betale renter, selvom din Wallet-saldo har været negativ i løbet af måneden.

• En manuel Wallet-opfyldning inden månedens udgang kan også være rentefri, så længe pengene står i din Wallet inden faktureringsdatoen. Faktureringsdatoen er den sidste arbejdsdag i kalendermåneden.

• Du kan vælge at tilbagebetale den negative saldo over 12 måneder. I dette scenarie venter du med at tilbagebetale den samlede saldo til slutningen af året (via direkte debitering), mens du stadig betaler renter hver måned. Hvis du vælger denne metode, skal du fylde mindst 10 % af din overtræksgrænse op hver måned. Renterne påløber med en sats fra 6 % om året (ligesom hos mange kreditkortudbydere). Lad os se på et eksempel:

• Din gennemsnitlige saldo i marts har været -3.000 kroner.

• En årlig rentesats på 6 % er blevet akkumuleret dagligt i løbet af de 31 dage i marts.

• For at beregne det samlede beløb for renter, der opkræves ved udgangen af marts, bruger vi denne formel: (6 %/365)*31*3.000 = 15,28 kroner.

• Du kan få et mere detaljeret overblik over rentegebyrer ved at gå til din Faktureringsside og downloade din(e) faktura(er).

Gebyrer

• Aktiveringsgebyr:

Der pålægges et aktiveringsgebyr svarende til 2 % af den overtræksgrænse, som du vælger. Dette beløb vil blive fratrukket din Pleo Wallet på aktiveringsdagen. Aktiveringsgebyret opkræves årligt, hvorefter din overtræksgrænse er garanteret i de følgende 12 måneder, i henhold til vores vilkår og betingelser.

• Rente:

For kunder, der ikke betaler hele saldoen tilbage ved udgangen af hver måned, vil der blive opkrævet en fast årlig rente hver måned. Den faste årlige rente kan variere for kunder og ligger mellem 6 % og 18 %.

• Rykkergebyrer og strafgebyrer:

Rykkergebyrer og strafgebyrer vil blive opkrævet, hvis planen for tilbagebetaling af dit overtræk ikke overholdes. Flere oplysninger om disse gebyrer kan findes i vores vilkår og betingelserne (du kan også finde dem via linket i Pleo, efter du har klikket på "Administrer overtræk"). Du vil blive opkrævet gebyrer, hvis:

1. Du har fravalgt automatisk tilbagebetaling, men har ikke fyldt virksomhedens Wallet op med mindst 10 % af din overtrækgrænse.

Eller

2. Saldoen på din Wallet er ikke tilstrækkelig til at dække de forfaldne renter og gebyrer.

Eller

3. Den udestående saldo bliver ikke tilbagebetalt ved udgangen af en 12 måneders periode (fra aktiveringsdagen).

Sådan får du hjælp

Hvis du har spørgsmål om prissætning, aktivering eller lignende, skal du kontakte din dedikerede Customer Success Manager.

Hvis din organisation har økonomiske vanskeligheder, vil vi gerne diskutere tilbagebetalingsplaner med dig. Kontakt os venligst på [email protected].

Hvis du har brug for generel teknisk support, kan du læse mere, om hvordan du kontakter os, her.