Tillfälliga virtuella kort

Tillfälliga virtuella kort är avsedda specifikt för användare med endast Utlägg och Advanced-planen.

Den här artikeln går igenom:

Den här funktionen är tillgänglig i Advanced-prenumerationen. Här ser du var man kan justera planen.

Vad är ett tillfälligt virtuellt kort?

Tillfälliga virtuella kort erbjuder en unik kombination av flexibilitet, kontroll och säkerhet. De är utformade för att användare med endast Utlägg och Advanced-planen ska få ett enkelt sätt att göra utlägg för företaget när det behövs samt ha ökad kontroll i form av fördefinierade gränser och giltighetsperioder.

• Giltighetsperiod
    Administratörer kan ange start- och slutdatum för kortets giltighet. Efter den här perioden inaktiveras kortet automatiskt. Den inbyggda inaktiveringsfunktionen gör det lätt att ge en medarbetare, som normalt sett inte behöver göra utlägg för företaget, ett kort under en tillfällig period.

Obs! Den maximala livslängden för det tillfälliga virtuella kortet är 45 dagar

• Köpgränser

• Total köpgräns
      Det här kan vara särskild praktiskt vid enskilda evenemang eller köp, för tillfällig personal eller när medarbetare behöver göra en tjänsteresa.

• Per köpgräns
      Det här betyder att, utöver den totala köpgränsen för kortets livslängd, så kan det även finnas en gräns för hur mycket det går att köpa för i en transaktion.

Skapa ett tillfälligt virtuellt kort

Administratörer kan ställa in kortets livslängd och köpgränser. De här korten, som enbart är tillgängliga för användare med endast Utlägg, är smidiga och säkra. Så här skapar du ett kort:

1. Gå till sidan Användare och öppna användarens profil.

2. Leta upp Tillfälligt virtuellt kort och klicka på Skapa kort.

3. Ange en kortgräns, en valfri per köpgräns, start- och slutdatum.

4. Klicka på Skapa kort.

Använd ett tillfälligt virtuellt kort

På startdatumet hittar användarna hittar sina kortuppgifter på sidan Mina kort så att de kan använda kortet. De kan använda kortet för köp online och i butik.

Felsökning

• Jag hittar inte Tillfälliga virtuella kort på mitt konto.
    Se till att du har Advanced-planen och att den användare som du vil ge ett tillfälligt virtuellt kort är en användare av typen ”Enbart utbetalning”.

• Jag kan inte ställa in önskad giltighetsperiod.
    Tiden mellan start- och slutdatumet kan vara upp till 45 dagar. Om användaren behöver ett kort under en längre period än så rekommenderar vi att hen får ett vanligt, permanent Pleo-kort.