Gebruikersrollen wijzigen

Je bent er helemaal klaar voor en gebruikt Pleo, maar het kan voorkomen dat je behoeften veranderen en zodoende de rol van werknemers moet veranderen!

In dit artikel behandelen we:

Wie kan een gebruikersrol wijzigen

Een Admin kan de rol van een andere Beheerder of een Werknemer wijzigen door naar de Pleo Web app te gaan.

1. Klik in het linkermenu op Gebruikers.

2. Op de pagina Gebruikers kan je filteren op Team, Rol of je kunt de gebruiker rechtstreeks zoeken.

3. Zodra je de gebruiker hebt geselecteerd die je wilt wijzigen, wordt een gebruikerspaneel geopend.

4. Blader onder Algemeen naar Functie, waar je de rol van de gebruiker kunt wijzigen van Werkernemer in Beheerder of van Beheerder in Werknemer.

5. De gebruikersrol is gewijzigd! Sluit het gebruikerspaneel en ga thee drinken, je bent klaar.

De beperkingen van veranderende rollen

Op dit moment vraag je je waarschijnlijk af hoe het zit met de rol Boekhouder en waarom je die niet kunt zien in het gebruikerspaneel. Dit is omdat de Boekhouder rol een uitnodiging vereist.

Als je een bestaande gebruiker wilt veranderen van een Admin of Medewerker rol naar een Boekhouder, volg dan de onderstaande stappen.

1. Verwijder de bestaande gebruiker die je wilt wijzigen in Boekhouder.

2. Nodig de gebruiker uit/heruit als Boekhouder met het gewenste toegangsniveau. Je kunt de toegangsniveaus bekijken in dit artikel onder het kopje Boekhouder.

Opmerking: Hetzelfde geldt als u iemand van boekhouder wilt veranderen in medewerker of admin. U moet de boekhouder verwijderen en hem uitnodigen als de betreffende rol.

Hoe verander je het toegangsniveau van een boekhouder

Een admin kan de rol van een boekhouder wijzigen door naar de Pleo Web app te gaan.

1. Klik in het linkermenu op Gebruikers

2. Op de pagina Gebruikers kan je filteren op Team, Rol of je kunt direct naar de gebruiker zoeken.

3. Zodra je de gebruiker selecteert die je wilt wijzigen, wordt een gebruikerspaneel geopend.

4. Op het gebruikerspaneel ziet je het huidige toegangsniveau van de boekhouder, om dit te wijzigen klikt je op Aanpassen.

5. Zodra je op wijzigen klikt, wordt een venster geopend, selecteer het gewenste toegangsniveau en voer jouw wachtwoord in. Als je jouw wachtwoord bent vergeten of niet meer weet, kijk dan naar dit artikel.