Gebruikers uitnodigen en verwijderen in Pleo

Gebruikers uitnodigen voor Pleo

1. Ga in de web-app naar de pagina 'Gebruikers'.

2. Klik op 'Lid toevoegen' (rechtsboven op de pagina).

3. Volg de instructies op het scherm om één of meerdere mensen tegelijk uit te nodigen.

Handig om te weten:

• Iedereen die je via bovenstaande stappen uitnodigt krijgt standaard de rol van medewerker in Pleo. Je kunt op een later moment een werknemer wijzigen in een beheerder.

• Als de uitnodiging niet wordt verzonden, kijk je of er geen extra spaties voor of na het e-mailadres of de e-mailadressen staan. Lukt het nog steeds niet? Misschien is het e-mailadres dan al bij Pleo geregistreerd voor een ander account. Als dat het geval is, kun je een alternatief e-mailadres gebruiken of overwegen om je bedrijf op te nemen in een Pleo-overeenkomst voor meerdere entiteiten.

Je boekhouder uitnodigen

1. Klik op Gebruikers.

2. Klik rechtsboven op 'Lid toevoegen'.

3. Selecteer 'Externe boekhouder uitnodigen'.

4. Kies het toegangsniveau.

5. Voer de gegevens van de boekhouder in.

Klaar! Je boekhouder krijgt een e-mail met de uitnodiging om zich aan te sluiten bij je bedrijf.

Houd er rekening mee dat externe boekhouders geen toegang hebben tot Pleo-kaarten. Als je boekhouder dus een collega is die intern werkt en die misschien zijn eigen betaalkaart nodig heeft, kun je diegene beheerderstoegang geven. Beheerders hebben volledige toegang tot het Pleo-account van het bedrijf, inclusief boekhoudtaken.

Met beperkte toegang kunnen externe boekhouders het volgende doen:

• Uitgaven bekijken en bewerken

• Boekhoudinstellingen bewerken

• Uitgaven exporteren

Uitgebreide toegang omvat alles wat er bij beperkte toegang mogelijk is, met daarnaast de mogelijkheid om het volgende te doen:

• Personen uitnodigen voor en verwijderen uit het Pleo-account

• Plastic kaarten bestellen

• Uitgavenlimieten instellen en controleren

• Ga naar de pagina Wallet voor meer informatie over standaard saldo toevoegen (zie hieronder voor aanvullende toestemming voor automatisch saldo toevoegen)

Aanvullende toestemming voor boekhouders

Alle boekhouders hebben standaard toegang tot het verrekenen van zelf voorgeschoten uitgaven, dus deze optie is al aangevinkt. Ze hebben echter geen toegang tot geavanceerde Wallet-toestemmingen. Beheerders kunnen altijd toegang tot één of beide functies verlenen en/of intrekken. Zo doe je dat:

1. Ga naar de pagina Gebruikers.

2. Klik op de rol Boekhouder in het keuzemenu en vervolgens op Toepassen:

3. Klik op een boekhouder.

4. Vink de vakjes aan om de aanvullende toestemmingen in of uit te schakelen:

Als je het toegangsniveau van een boekhouder wilt wijzigen, klik je in de bovenstaande afbeelding op 'Wijzigen'.

Gebruikers verwijderen (werknemers, boekhouders en andere beheerders)

1. Ga in de web-app naar de pagina 'Gebruikers'.

2. Klik op de gebruiker die je wilt verwijderen.

3. Klik op de drie stippen in rechterbovenhoek.

4. Klik op 'Lid verwijderen'.

5. Klik op 'Verwijderen' om dit te bevestigen.

Handig om te weten:

• Als je gebruikers verwijdert, worden hun virtuele en plastic kaarten permanent ongeldig gemaakt en hebben ze geen toegang meer tot Pleo. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

• Je kunt nog steeds, zelfs als een gebruiker verwijderd is, toegang krijgen tot zijn of haar uitgavengeschiedenis door naar 'Uitgaven' te gaan en zijn of haar naam of e-mailadres in het zoekveld in te voeren.