Ändra användarroller

Så, nu är du redo att börja använda Pleo. Men du kan behöva ändra vissa användares roller, i takt med att dina behov förändras!

I den här artikeln går vi igenom följande:

Om du är osäker på vad de olika rollerna i Pleo är, kan du läsa artikeln här.

Vem kan ändra en användares roll?

Den huvudsaklige rollen som har möjligheten att ändra en annan användares roll är administratören. Men om du är en Redovisningskonsult med utökad åtkomst har du också möjlighet att ändra användares roller. Som administratör kan du se hur du ger din Redovisningskonsult utökad åtkomst längst ner i den här artikeln.

Hur du ändrar rollen för en administratör eller medarbetare

En administratör kan ändra rollen för en annan administratör eller en medarbetare i Pleo-webbappen.

1. I menyn till vänster klickar du på Användare.

2. På sidan Användare kan du filtrera efter team, roll eller söka direkt efter användaren.

3. När du klickar på den användare du vill ändra öppnas en kontrollpanel.

4. Under Allmänt scrollar du ner till Roll, där du kan ändra användarens roll från medarbetare till administratör eller administratör till medarbetare.

5. Användarrollen har ändrats! Stäng kontrollpanelen och unna dig en extra kopp kaffe, du är klar här.

Begränsningar i samband med ändring av roller

Nu undrar du säkert vad rollen Redovisningskonsult är och varför du inte kan se den i kontrollpanelen för en användare. Detta beror på att Redovisningskonsulter kräver en inbjudan.

Om du vill ändra en befintlig användare, från en administratörs- eller medarbetarroll, till en Redovisningskonsult följer du stegen nedan.

1. Ta bort den befintliga användaren, som du vill göra till Redovisningskonsult.

2. Bjud in/bjud på nytt in användaren som Redovisningskonsult med den åtkomstnivå som användaren behöver. Du kan kontrollera åtkomstnivåerna i den här artikeln under avsnittet Redovisningskonsult.

Observera: Samma sak gäller om du vill ändra någon från redovisningskonsult till medarbetarroll eller administratör. Du måste ta bort redovisningskonsult och bjuda in honom eller henne som relevant roll.

Hur man ändrar en Redovisningskonsults åtkomstnivå

En administratör kan ändra en redovisningskonsult roll i Pleo-webbappen.

1. I menyn till vänster klickar du på Användare.

2. På sidan Användare kan du filtrera efter team, roll eller söka direkt efter användaren.

3. När du klickar på den användare du vill ändra öppnas en kontrollpanel.

4. På kontrollpanelen kan du se Redovisningskonsulten nuvarande åtkomstnivå, och om du vill ändra den klickar du helt enkelt på Redigera.

5. När du klickar på Redigera så öppnas ett nytt fönster där du väljer den åtkomstnivå du vill ändra till, och sedan sparar du ändringen genom att ange din lösenkod. Om du har glömt eller inte känner till din lösenkod kan du läsa denna artikel här om hur du kan återställa den.