Så här skickar du ett eget utlägg och får en utbetalning

Utlägg hjälper dig att få en utbetalning när du har köpt något jobbrelaterat för privata pengar. Den här artikeln går igenom följande:

Lägg till ett eget utlägg i mobilappen

1. Klicka på plusknappen i det övre högra hörnet av mobilappen.

2. Klicka på ”eget utlägg”.

3. Ta ett foto på kvittot eller ladda upp ett från telefonens mapp.

4. Lägg till relevant kategori och/eller tagg. Du kan även lägga till en anteckning.

5. Pleos inbyggda OCR (optisk teckenigenkänning) föreslår datum, belopp och/eller köpställets namn. Klicka på förslagen för att bekräfta att de stämmer. Lägg manuellt till information som saknas.

6. Klicka på ”Klar” för att spara köpet.

Lägg till ett eget utlägg i webbappen

1. Gå till sidan Utgifter i Pleo på webben.

2. Klicka på ”Lägg till utgift”.

3. Klicka på plusknappen för att ladda upp ett kvitto eller dra och släpp.

4. Fyll i beloppet, köpstället, kategorin och annan information (tagg, anteckning osv.).

5. Klicka på ”Spara utgift”.

Lägg till ett privat kort eller bankkonto

I mobilappen:

1. Klicka på kontoikonen i det nedre högra hörnet.

2. I mobilappen:

3. Lägg till ett privat bankkonto och/eller kort för framtida utbetalningar. Tänk på att Pleo bara kan göra utbetalningar till privata kort och/eller bankkonton som är registrerade inom EES. Det är viktigt att känna till att Pleo har nolltolerans för överföringar av alla slag till banker eller individer som omfattas av sanktioner.

Få utbetalning

Om dina egna utlägg måste granskas behöver du bara vänta lite. När du ser meddelandet ”Skuld till dig” i mobilappen betyder det att ditt egna utlägg har godkänts för utbetalning. Det finns två alternativ för utbetalningar:

• Egen utbetalning via mobilappen (inte tillgängligt i USA):

1. Klicka på ”Skuld till dig”.

2. Klicka på ”Få utbetalning”.

3. Följ anvisningarna på skärmen.

• Utbetalning från administratör/bokföringsansvarig via webbappen:

Om du redan har lagt till ditt kort och information om bankkonto betalar en administratör kanske ut till dig innan du gör en egen utbetalning till dig själv. I så fall kan du se utbetalningen i din utgiftsöversikt och när du klickar på ”Skuld till dig”.

Vanliga frågor

• Finns det en utbetalningsgräns?

Det finns en gräns på 2 000 pund/euro per egen utbetalning. Om det totala skuldbeloppet till dig överstiger den här gränsen ska du vända dig till administratören och be om en utbetalning.

• Hur lång tid tar det innan utbetalningen kommer?

Det tar vanligen mellan 1–3 dagar.

• Vad händer om jag inte vill att mitt privata kort/bankkonto ska sparas i Pleo-appen?

Istället för att spara den här informationen i avsnittet ”Utbetalningsmetoder” kan du lägga till informationen när du går igenom flödet för att göra en utbetalning till dig själv. Tänk bara på att stänga av alternativet för att spara:

• Kan jag skicka pengar i en annan valuta än för mitt privata kort eller bankkonto?

Det beror på din bank. Om ditt konto inte är inställt på att ta emot utländsk valuta avvisas utbetalningen. Tveka inte att kontakta banken och fråga om det här i förväg. Det är också viktigt att tänka på följande:

– Överföringstiderna för transaktioner med olika valutor är vanligen något längre än för transaktioner med samma valuta.

– Banken kan ta en avgift för att ta emot utländsk valuta.

– De kan även tillämpa ogynnsamma växlingskurser, vilket betyder att du får tillbaka lite mindre än vad arbetsgivaren betalade ut till dig.

• Varför ser jag inte plusknappen i min mobilapp?

Pleo-administratören måste slutföra konfigurationen av Utlägg.

• Hur redigerar jag en utgift?

Om du behöver redigera ett eget utlägg klickar du bara på det och sparar ändringarna. Du kan även välja att radera utgifterna och börja om från början.

• Vilka kort är kvalificerade för utbetalningar?

Vi godkänner Visa och Mastercard, men vissa banker har begränsningar när det gäller utbetalningar.

• Kan jag skicka in utgiften om jag saknar kvittot?

Följ stegen ovan för att rapportera utgiften. Stäng bara fönstret när du ombeds att ladda upp ett kvitto. När utgiften har skapats kan du öppna den igen och klicka på knappen ”Saknar du ett kvitto?”.

• Varför avvisas mitt privata kort?

Förhoppningsvis händer inte detta, men om det skulle göra det i undantagsfall ska du hålla ögonen öppna efter notiser som förklarar varför. Du kan även kontakta vårt supportteam.

Vad händer härnäst?