Konfigurera SAML SSO med Okta, Microsoft Entra ID eller en anpassad konfiguration

SAML SSO är endast tillgängligt om du har en Advanced- eller Beyond-plan.

SAML SSO möjliggör åtkomst till Pleo genom ditt bolags identitetsleverantör, för att förbättra effektivitet och säkerhet.

Så här konfigurerar du SAML SSO för Pleo:

1. Gå till Inställningar
  2. Välj Integrationer
  3. Klicka på SAML Single sign-on
  4. Välj din identitetsleverantör eller välj en anpassad installation för andra leverantörer som stöder SAML 2.0
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera integrationen – du kan behöva hjälp av IT-avdelningen för att få tillgång till din identitetsleverantör
  6. Klicka på Spara konfiguration

Testa och aktivera SAML SSO:

1. Gå till Undantag
  2. Lägg till en av administratörerna för att undvika att bli utelåst från kontot
  3. Testa installationen
  4. Aktivera reglaget för att aktivera SAML SSO för organisationen

Om du av misstag blir utelåst från ditt konto kan du kontakta din Customer Success Manager för mer hjälp.

Bra att veta:

• Det går inte att ha flera IDP anslutna till samma koncernkonto
  • En aktivering av SAML SSO stör inte aktiva användarsessioner, men för alla nya sessioner blir det obligatoriskt att logga in via SSO
  • Det går att utesluta användare från att logga in via SSO genom att lägga till dem på undantagslistan