Konfigurera SAML SSO med Okta eller Azure

SAML SSO är endast tillgängligt om du har en Advanced-plan. Om du ännu inte har en Advanced-plan, ta kontakt med din kundtjänstansvarige för att diskutera möjligheter.

Så här aktiverar du SAML för Pleo:

1. Kontakta Pleo för att få ditt Pleo ID

2. Skapa en ny app för Pleo i Okta eller Azure – du kan behöva vända dig till IT-avdelningen för detta
    • OKTA:
      1. Skapa en ny app med NameId konfigurerad som EmailAddress
      2. Konfigurera inloggnings-URL till https://auth.pleo.io/saml/${PLEO_ID}/callback
      3. Klicka på Visa SAML-inställningsinstruktioner
      4. Dela URL-för enkel inloggning, utfärdare och certifikat med Pleo

• Microsoft Azure:
      1. Skapa en ny Enterprise-app för Pleo
      2. Navigera till Enkel inloggning
      3. Konfigurera Enhets-id som pleoio://${PLEO_ID}
      4. Konfigurera Svars-URL till https://auth.pleo.io/saml/${PLEO_ID}/callback
      5. Konfigurera URL för enkel inloggning till https://auth.pleo.io/saml/${PLEO_ID}/login
      6. Konfigurera NameId som EmailAddres
      7. Dela Enhets-id, certifikat ochinloggnings-URL med Pleo

3. Din SAML-inställning bör vara klar inom 1–2 arbetsdagar – Pleo meddelar dig via mail