SAML SSO met Okta of Azure instellen

SAML SSO is alleen beschikbaar als je een Advanced-abonnement hebt. Als je nog geen Advanced-abonnement hebt, moet je contact opnemen met je customer success manager om de mogelijkheden te bespreken.

Zo activeer je SAML voor Pleo:

1. Neem contact op met Pleo om je Pleo-ID te krijgen

2. Maak een nieuwe applicatie aan voor Pleo in Okta of Azure. Je hebt hier mogelijk je IT-afdeling voor nodig
    • OKTA:
      1. Maak een nieuwe applicatie met de NameId die is geconfigureerd als EmailAddress
      2. Configureer de aanmeldings-URL naar https://auth.pleo.io/saml/${PLEO_ID}/callback
      3. Klik op SAML-instellingsinstructies bekijken
      4. Deel de single sign-on-URL, de uitgever en het certificaat met Pleo
    • Microsoft Azure:
      1. Maak een nieuwe Enterprise-applicatie voor Pleo
      2. Ga naar de Single sign-on
      3. Configureer de Entity-Id als pleoio://${PLEO_ID}
      4. Configureer de Antwoord-URL naar https://auth.pleo.io/saml/${PLEO_ID}/callback
      5. Configureer de Aanmeldings-URL naar https://auth.pleo.io/saml/${PLEO_ID}/login
      6. Configureer de NameId als EmailAddress.
      7. Deel de Entity-Id, het certificaat en de Login- URL met Pleo

3. Je SAML-instellingen zouden binnen 1-2 werkdagen klaar moeten zijn. Pleo brengt je per e-mail op de hoogte