Felsökningsguide för NetSuite

Problem vid konfigurering av integrationen

Här är några vanligt förekommande problem och hur du kan lösa dem:

Problem

Föreslagen lösning

Du kan inte komma åt Pleos instrumentpanel i NetSuite vid installationstillfället.

Vänta i 10–15 minuter tills installations-/uppdateringsprocessen är klar.

Du kan inte se installationsalternativet i NetSuite

Det här beror på att administratörsrättigheter saknas. Be användaren med administratörsrättigheter att fortsätta installationen.

Du får ett mail vid installationtillfället

Försök igen om problemet kvarstår eller kontakta supporten.

Du kan inte se Transaktioner > Pleo > Dashboard

Sök efter Pleo Dashboard i Netsuite för att se om du har åtkomst. Annars, be användaren med administratörsrättigheter att fortsätta med installationen.

Du kan inte se dotterbolagen i instrumentpanelen i Netsuite

Dotterbolaget måste aktiveras:

1. Gå till Inställningar i NetSuite
  2. Klicka på Dotterbolag
  3. Avmarkera alternativet Dotterbolaget är inaktivt

Du kan inte visa hela kontoplanen

För närvarande kan endast 2 000 poster visas.

Du kan fortfarande koppla kategorier till NetSuites intern-ID:

1. Gå till Kontoplan och klicka på Visa på det konto du vill ha ID för
  2. Hämta NetSuites intern-ID i slutet av URL:en som fylls i efter id=

Autentisering eller auktorisering misslyckas när du är utloggad

1. Logga in på Pleo
  2. Försök att köra anslutningsflödet

Exportfel

Här är några vanliga exportfel och deras orsaker:

Pleo-fel

Vad hände i NetSuite?

Du har angett ett ogiltigt fältvärde X för följande fält: plats

Taggvärdet eller taggruppen är inte tillämplig för dotterbolaget.

Kontrollera inställningarna genom att:

1. Gå till NetSuite
  2. Navigera till Tagglistan
  3. Klicka på Taggvärde följt av redigera

“Kod: PLEO_NO_ACCOUNT : Du har inte angett ett konto för denna utgift. Ange ett konto och försök igen.”

Utgiften har inget NetSuite-konto kopplat till sig.

Lägg till en kategori som är kopplad till NetSuites intern-ID och försök exportera igen.

“Kod: PLEO_NO_TAX_CODE : Moms har valts för den här utgiften, men ingen NetSuite-momskod har tilldelats”

Momskoden för NetSuite har inte tilldelats.

Tilldela momskod:

1. Gå till Inställningar i Pleo
  2. Klicka på Konto
  3. Skrolla till Momskod och lägg till den

“Kod: PLEO_NO_TAX_POSTING_ACCOUNT : Kan inte hitta bokföringskonto för Momskod ####”

eller

“Kod: INVALID_TAX_ACCOUNT: Inget moms­konto kan hittas med momskoden ####”

Inget konto för momskonto kan hittas för momskoden ####

NetSuite kunde inte associera momskodens ID.

Kontrollera momskodens ID:

1. Gå till Inställningar i Pleo
  2. Klicka på Bokföring
  3. Bläddra till Momskoder och kontrollera momskodens ID

“Kod: INVALID_TAX_ACCOUNT: Du har inte angett ett momskod-ID i NetSuite för denna utgift.”

Momskoden för utgiften angavs inte i NetSuite.

Lägg till momskodens ID:

1. Gå till Inställningar i Pleo
  2. Klicka på Bokföring
  3. Bläddra till Momskoder och lägg till momskod-ID:n för alla poster

“Kod: PLEO_UTGIFTSTYP SOM INTE STÖDS: Direkta utbetalningar kan inte balanseras.”

Uppdatera din SuiteApp

Utlägg i Pleo har fastnat i exportkö

1. I NetSuite går du till Transaktioner > Pleo > Dashboard

2. Klicka på Kontrollera nu

3. Se till att Schema är inställt på “Var 15:e minut”

Om utgiften fortfarande är fast i systemet, kontakta vårt supportteam med en skärmdump av Senaste aktivitet och Felsökningsloggar.

Schemalagda exportjobb körs inte

+

“Ett fel inträffade under din senaste export. Uppdraget har löpt ut.”

Verifiera att dotterbolaget är anslutet till Pleo genom att koppla ifrån och återansluta integrationen.

Återansluta integrationen:

1. Gå till Inställningar i Pleo
  2. Klicka på Bokföring
  3. Klicka på Koppla ifrån
  4. Återanslut integrationen genom att välja NetSuite

Om du fortfarande upplever samma problem:

1. I NetSuite går du till Transaktioner > Pleo > Dashboard
  2. Klicka på Kontrollera nu
  3. Se till att Schema är inställt på “Var 15:e minut”

Kontrollera skriptdistributioner:

1. I NetSuite går du till Anpassning > Skriptning > Skriptdistributioner
  2. Filtrera för: Typ = Schemalagd
  3. Kontrollera att inställningarna för Pleo - Schemalagda kontroller och Pleo - Kvittokontroller är:
    • PRIORITET = Hög
    • STARTTID = 12:00 AM (tidigast möjliga tid)
    • REPEAT = Var 15:e minut

“Det går inte att skapa en journal. Datumet för utgiften ligger inom en låst period”

Utgiften tillhör en period som är stängd i NetSuite.

Lös detta genom att kringgå transaktionsdatumet:

1. Aktivera Kringgå transaktionsdatum
  2. Exportera på nytt