Probleemoplossingsgids voor NetSuite

Problemen bij het opzetten van de integratie

Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hoe je ze kunt oplossen:

Problemen

Voorgestelde oplossing

Tijdens de installatie heb je geen toegang tot het Pleo-dashboard binnen NetSuite.

Wacht 10-15 minuten totdat het installatie-/updateproces is voltooid.

Je ziet de optie installeren niet in NetSuite

Dit komt door een gebrek aan beheerdersrechten. Vraag de gebruiker met administrator-rechten om door te gaan met de installaties.

Je ontvangt een e-mail op het moment van installatie

Probeer het opnieuw als het probleem aanhoudt, of neem contact op voor ondersteuning.

Je kunt Transacties > Pleo > Dashboard niet zien

Zoek in Netsuite naar Pleo Dashboard om te zien of je toegang hebt. Vraag anders de gebruiker met beheerdersrechten om door te gaan met de installatie.

Je kunt de dochterondernemingen niet bekijken op het Netsuite-dashboard

De dochteronderneming moet geactiveerd worden:

1. Ga in NetSuite naar Instellingen
  2. Klik Dochteronderneming
  3. Vink de optie Dochteronderneming is inactief uit

Je kunt het volledige rekeningschema niet bekijken

Op dit moment kunnen er slechts 2000 items worden weergegeven.

Je kunt nog steeds categorieën koppelen aan de interne ID van NetSuite:

1. Ga naar Rekeningschema en klik op Bekijk op het Account waarvoor je het ID wilt hebben
  2. Pak de NetSuite Interne ID aan het einde van de URL die wordt weergegeven na id=

Authenticatie of autorisatie mislukt wanneer je uitgelogd bent

1. Inloggen op Pleo
  2. Probeer de benodigde stappen uit te voeren om Pleo en NetSuite te koppelen.

Fouten bij het exporteren

Hier zijn enkele veelvoorkomende exportfouten en de reden ervoor:

Pleo-fout

Wat is er gebeurd in NetSuite?

“You have entered an Invalid Field Value X for the following field: location”

De waarde van het label of de labelgroep is niet van toepassing op de dochteronderneming.

Controleer de instellingen door:

1. Ga naar NetSuite
  2. Navigeer naar de lijst met labels
  3. Klik op de Labelwaarde, gevolgd door bewerken

“Code: PLEO_NO_ACCOUNT : You have not provided an account for this expense. Please assign one and try again.”

De uitgave heeft geen aan NetSuite gekoppeld account.

Voeg een categorie toe die is gekoppeld aan een interne NetSuite-ID en probeer opnieuw te exporteren.

“Code: PLEO_NO_TAX_CODE : Tax is set on this expense but no NetSuite Tax Code has been assigned”

De NetSuite-belastingcode is niet toegewezen.

Wijs de belastingcode toe:

1. Ga in Pleo naar Instellingen
  2. Klik op Boekhouding
  3. Scroll naar Belastingcodes en voeg ze toe

“Code: PLEO_NO_TAX_POSTING_ACCOUNT : Unable to find posting account for Tax Code ####”

of

“Code: INVALID_TAX_ACCOUNT: No sales tax account can be found with the tax code ####”

Er kan geen belastingrekening worden gevonden met belastingcode ####

NetSuite kon de belastingcode-ID niet koppelen.

Controleer de belastingcode-ID:

1. Ga in Pleo naar Instellingen
  2. Klik op Boekhouding
  3. Blader naar Belastingcodes en controleer de belastingcode-ID

“Code: INVALID_TAX_ACCOUNT: You have not provided a NetSuite Tax Code ID for this expense.”

De NetSuite-belastingcode is niet verstrekt voor de uitgave.

Voeg de belastingcode-ID toe:

1. Ga in Pleo naar Instellingen
  2. Klik op Boekhouding
  3. Blader naar Belastingcodes en voeg de Belastingcode-identificatienummers toe voor alle items

“Code: PLEO_UNSUPPORTED_EXPENSE_TYPE: External/Direct reimbursements cannot be balanced.”

Update je SuiteApp

Uitgave in Pleo zit vast in de wachtrij exporteren

1. Ga in NetSuite naar Transacties > Pleo > Dashboard

2. Klik op Nu controleren

3. Zorg ervoor dat Schema is ingesteld op “Elke 15 min”

Als de uitgave nog steeds vastzit, neem contact op met ons Ondersteuningsteam met een schermafbeelding van Recente activiteit en Debug-logs.

Geplande exporttaken worden niet uitgevoerd

+

“Er is een fout opgetreden tijdens je laatste export. De taak is verlopen.”

Controleer of de dochteronderneming verbonden is met Pleo door de integratie los te koppelen en opnieuw aan te sluiten.

De integratie opnieuw verbinden:

1. Ga in Pleo naar Instellingen
  2. Klik op Boekhouding
  3. Klik op Verbinding verbreken
  4. Herstel de integratie door NetSuite te selecteren

Als je nog steeds hetzelfde probleem ervaart:

1. Ga in NetSuite naar Transacties > Pleo > Dashboard
  2. Klik op Nu controleren
  3. Zorg ervoor dat Schema is ingesteld op “Elke 15 min”

Controleer Script-implementaties:

1. Ga in NetSuite naar Aanpassingen > Scripting > Script-implementaties
  2. Filter voor: Type = Gepland
  3. Zorg ervoor dat de instellingen voor Pleo - Geplande controles en Pleo - Boncontroles zijn:
    • PRIORITEIT = hoog
    • STARTTIJD = 0:00 (vroegste tijd)
    • HERHAAL = Elke 15 minuten

“Unable to create a journal. The date of the expense falls within a locked period”

De uitgave behoort tot een periode die is afgesloten in NetSuite.

Los dit op door de transactiedatum te omzeilen:

1. Schakel de transactiedatum bypass in
  2. Probeer de export opnieuw