Aan de slag met Pleo: drie stappen voor beheerders

Gefeliciteerd; het Pleo-account van je bedrijf is officieel geverifieerd. Welkom aan boord!

In dit artikel worden drie stappen uitgelegd waarmee admins aan de slag kunnen met Pleo:

Hoe je Wallet opwaardeert

Wanneer jij en je collega's Pleo-kaarten gebruiken, worden alle betalingen afgetrokken van fondsen in één bedrijfsportemonnee. Er zijn een paar verschillende manieren om geld naar je Wallet te sturen. We hebben eigenlijk een ander artikel waarin de verschillende opties worden uitgelegd. Maar voor de eerste keer, dit is hoe het werkt:

1. Ga naar de "Wallet" pagina.

2. Klik op "Saldo toevoegen".

• Je ziet jouw unieke overdracht details gekoppeld aan uw Wallet.

• Voor de VS: Je zult worden gevraagd om je Bankrekening te koppelen via Plaid.

3. Stuur wat geld naar de eerder genoemde overschrijvingsgegevens vanaf de bankrekening van uw bedrijf.

Het duurt meestal één (meestal maximaal twee) werkdagen voordat het geld in uw Portemonnee verschijnt. Je eerste overschrijving duurt 24 uur langer dan normaal. De reden hiervoor is dat we zeker moeten weten dat het geld is aangekomen van een bankrekening of e-money account die overeenkomt met de naam van je Pleo-account en geregistreerd staat in het betreffende land. Stuur dus (liever) geen geld vanaf een persoonlijke rekening of een e-money service die de gegevens van de afzender verbergt.

Eerste overboeking zenuwen? Niemand bij Pleo of een andere organisatie heeft toegang tot je geld. Lees waar je Wallet-fondsen worden bewaard.

Hoe nodig je collega's (en externe boekhouder) uit

Niemand is een eiland. Dat geldt zeker voor Pleo; hoe meer collega's het gebruiken, hoe meer je de uitgaven in de hele organisatie kunt stroomlijnen. Met dat in gedachten:

1. Ga naar de pagina "Gebruikers".

2. Klik rechtsboven op de knop "Lid toevoegen".

3. Voer het e-mailadres in van een of meerdere collega's.

4. Klik op "Uitnodigen voor Pleo".

Je collega('s) ontvangen een e-mail met de uitnodiging om lid te worden van het bedrijfsaccount. Iedereen die je op deze manier uitnodigt, krijgt automatisch een "werknemer"-rol. Je kunt iemands rol later altijd wijzigen (je ziet de optie nadat je op zijn profiel in de pagina Personen hebt geklikt).

Voor externe boekhouders volg je dezelfde eerste twee stappen als hierboven. Klik bij stap drie op de tekst "Externe boekhouder? Geef ze toegang →" en volg de stappen op het scherm. Meer informatie over Pleo-boekhouders.

Hoe plastic Pleo-kaarten bestellen
Tijd om wat Pleo-kaarten in handen te krijgen! Je eerste twee bestellingen zijn gratis, dus als je collega's de uitnodiging om lid te worden van Pleo snel aannemen, is het een goed idee om hun kaarten in bulk te bestellen:

1. Ga naar de sectie "Fysieke kaarten" onder de pagina Gebruikers.
  2. Klik op de knop "Kaarten bestellen" in de rechterbovenhoek.

3. Selecteer de mensen die een fysieke kaart nodig hebben en klik op "Doorgaan".

4. Op de volgende pagina zie je het standaard leveringsadres. Als u een kaart bestelt voor een collega op afstand, klikt u op de knop "Adres bewerken".

5. Klik op "Bestelling bevestigen".

De kaarten komen binnen 5-7 werkdagen aan. In de tussentijd kun je met een virtuele Pleo-kaart zowel online als in de winkel betalen (met Apple Pay en Google Pay).

Verwante artikelen lezen ?