Mukautetun vientimuodon käyttöönotto

Mukautetun vientipohjan avulla voit viedä Pleo-kulusi haluamallasi tavalla. Voit yhtenäistää tietosi valitsemasi kirjanpitojärjestelmän kanssa (NetSuite, Sage 200c, Navision jne.). Alta löydät ohjeet mukautetun vientipohjan tekemiseen. Kun mukautat vientipohjan kirjanpitotarpeidesi mukaan, säästät paljon aikaa, kun sinun ei tarvitse muuttaa vientitiedostoa joka kerta.

Vaihe 1: Valitse mukautettu vientipohja

1. Klikkaa Asetukset.

2. Klikkaa Kirjanpito.

3. Klikkaa Luo oma vientipohja:

Vaihe 2: Lisää vastatilisi

• Valitse vastatilin numero Pleo-Walletin (tämä sisältää kaikki korttikulut ja laskunmaksut). Suosittelemme, että luot uuden tilin tilikartassa, aivan kuten tekisit pankkitilillekin.

• Jos yrityksesi käyttää Pleo-taskua, valitse pankkitili taskukuluillesi. Tämä tili on siirtotili, jolle kulut kirjataan, kunnes ne on korvattu. Jos Pleo-tasku on käytössä, valitse taskun kulukorvaustili. Tämä tili on yleensä se, josta lähetät hyvitykset työntekijöillesi.

• Jos käytät Pleo-laskuja, muista myös täyttää "Oletuksena oleva toimittajatili laskuja varten" -kenttä. Mitä hyötyä oletustoimittajatilin käytöstä on? Jos Pleossa olevista laskuistasi puuttuu toimittajan tili, ne lähetetään yhteen paikkaan kirjanpitojärjestelmääsi, jolloin sinun on helpompi kirjata ne myöhemmin oikealle toimittajalle.

Vaihe 3: Lisää verokoodit

Jos kirjanpitojärjestelmäsi sallii verokoodien tuonnin, voit lopuksi lisätä myös ne:

Vaihe 4: Valitse tiedostomuoto

Voit mukauttaa tiedostomuotoa tarpeidesi mukaan klikkaamalla painiketta Muodon asetukset: yksi rivi & XLSX. Voit valita yhden rivin (katso vasemmalla oleva vaihtoehto alla) tai useita rivejä (katso oikealla oleva vaihtoehto alla). Voit myös viedä Pleo-kulusi .csv- tai .xlsx-tiedostomuodossa.

Vaihe 5: Määritä tiedot, jotka haluat viedä kirjanpitojärjestelmääsi

Kerro Pleolle, mitkä tiedot haluat sisällyttää tiedostoosi.

• Kun tiedät, mitä tarvitset Pleosta, voit nimetä sarakeotsikot "Nimi"-sarakkeessa ja valita vastaavat tiedot "Tietolähde"-kohdasta. "Esimerkki"-sarakkeesta näet, miltä vientitiedoston muotoilu näyttää.

Voit tehdä muutoksia, kuten poistaa tietoja tai muuttaa määrien numeerista muotoa, klikkaamalla "Tietolähde"-sarakkeessa tietolähteen vieressä olevaa kolmea pientä pistettä. Voit tarvittaessa valita useita tietolähteitä. Voit myös sijoittaa sarakkeet eri järjestykseen.

Jos tarvitset vapaan tekstikentän, valitse tietolähteestä "Staattinen arvo" ja lisää arvo klikkaamalla kolmea pientä pistettä. Näin voit esimerkiksi lisätä jokaiselle kululle pankkitilin nimen kirjanpitojärjestelmääsi.

• Löydät datapisteiden määritelmät tämän oppaan lopussa olevasta taulukosta. Valitsemasi tietopisteet riippuvat todennäköisesti käyttämästäsi kirjanpitojärjestelmästä.

• Haluatko tietää, miltä vientitiedostosi näyttää? Klikkaa Lataa tiedoston esikatselu -painiketta sivun alalaidassa.

• Jos käytät Pleo-laskuja, varmista myös, että lisäät toimittajan tilikentän, kun määrittelet tiedostomuotoa. Näin varmistat, että laskun toimittajakoodi (joko erityinen tai oletusarvoinen) sisältyy vientiin:

Vaihe 6: Suorita ensimmäinen Pleo-vienti

Valmista tuli! Hienoa! Nyt voit siirtyä Vienti-sivulle ja ladata kulusi juuri määrittämässäsi muodossa.

Datapisteiden määritelmät Pleossa

Datapisteen nimi

Selite

Kuittinumero

Pleo luo kuittinumeron jokaiselle kululle. Kun lataat kuitin, kuittitiedoston nimi on sama kuin taulukossa oleva kuitin numero.

Maksupäivä

Tapahtuman maksupäivä

Hyväksytty päivämäärä

Tapahtuman päivämäärä

Saldo

Walletin saldo

Maksumäärä

Lopullinen määrä, kun kulu on käsitelty maksun käsittelijän ja kauppiaan välillä

Maksuvaluutta

Lopullinen valuutta, kun kulu on käsitelty maksun käsittelijän ja kauppiaan välillä

Hyväksytty määrä

Hyväksytty määrä juuri tehdystä ostoksesta

Hyväksytty valuutta

Hyväksytyn määrän valuutta

Vastatili

Kirjanpitojärjestelmän Pleo-tilinumero

Kauppiaan nimi

Kauppias, jolta ostos tehtiin

Kauppiaan maakoodi

Maa, jossa kauppias on rekisteröity

Työntekijän nimi

Henkilö, joka omistaa kortin, jolla ostos tehtiin

Työntekijän koodi

Koodi, joka voidaan lisätä työntekijän asetuksiin Henkilöt-sivulla

Supplier account

Joko Pleo-laskussa mainittu erityinen toimittajakoodi tai oletustoimittajan oletustili (jos erityistä koodia ei ole saatavilla).

Kategorian nimi

Nimi kategorialle, jonka työntekijät valitsevat raportoidessaan kuluja Pleossa

Tilinumero

Kirjanpitojärjestelmän nimellistili, joka on yhdistetty kategorian nimeen

Huomautus

Huomautus, jonka työntekijä täyttää Pleossa raportoidessaan kuluja

Verokoodi

Kirjanpitojärjestelmän verokoodi

Tarkastuksen tila

"OK", "Tarvitaan lisätietoja" TAI "Ei kunnossa" – järjestelmänvalvojat tai tarkastajat voivat valita tilan

Tarkastusviesti

Huomautus, jos tarkastaja on valinnut "Tarvitaan lisätietoja" tai "Ei kunnossa"

Kuittiosoitteet

Verkko-osoite, jota klikkaamalla Pleoon järjestelmänvalvojana kirjautunut henkilö voi ladata kuitin

Veroprosentti

Veroprosentti

Nettomäärä

Summa verojen ja muiden vähennysten jälkeen

Veron määrä

Veron määrä, jonka Pleo laskee veroprosentin perusteella

Bruttomäärä

Summa ennen veroja

Tiimin nimi

Tiimin nimi voidaan luoda sivulla Ihmiset > Tiimit

Tiimikoodi

Jokaiselle tiimille voidaan lisätä koodi

Tunnisteen tunnus

Voit lisätä tunnisteen tunnuksen, kuten kirjanpitojärjestelmäsi projektitunnuksen

Tunnisteen nimi

Tunnisteen nimi, jonka käyttäjät voivat valita, esim. projektinimi

Staattinen arvo

Valitse jokaiselle tapahtumalle arvo, esim. tapahtuman tyyppi

Muut tärkeät asetukset