Kulujen vienti Pleosta

Miksi vienti kannattaa?

Viennin avulla voit siirtää kuluja Pleosta kirjanpitojärjestelmääsi ja valmistella kulusi täsmäytykseen. Vientiominaisuuden asianmukainen käyttö auttaa sinua välttymään kirjanpidon virheiltä ja ongelmilta tulevaisuudessa. Kun lataat kuluja Pleosta, ne eivät siirry kirjanpitojärjestelmääsi automaattisesti (ellet käytä mukautettua muotoa tai vastaavaa tiedostojärjestelmää).

Pleo-kulun kolme vaihetta

Kun korttiosto tai käteismeno on rekisteröity, se siirtyy eteenpäin seuraavien vaiheiden kautta:

1. Viemättä: Tässä vaiheessa maksetut kulut odottavat, kunnes suoritat vahvistuksen tai teet muutoksia. Tämä on ainoa vaihe, jossa kuluja voi muokata.

2. Vientijono: Kun kulut on lisätty vientijonoon, niitä ei voi enää muokata. Tässä vaiheessa voit tarkistaa, että tiedot ovat oikein, ja poistaa kulun jonosta, jos siihen on tehtävä muutoksia.

3. Viety: Tässä vaiheessa voit tarkastella kaikkia kuluja, jotka on viety kirjanpitojärjestelmääsi. Voit myös viedä ne uudelleen tarvittaessa.

Kulujen vienti

1. Varmista ensin, että olet integroinut kirjanpitojärjestelmäsi, ennen kuin aloitat viennin. Jos et ole tehnyt tätä, voit tehdä sen "Asetukset"-sivulla.

2. Siirry "Vienti"-sivulle.

3. Haluatko muokata kuluja ennen niiden vientiä? Voit muokata yksittäistä kulua tai useita kuluja kerralla. Oikeassa yläkulmassa olevien suodattimien avulla voit etsiä kaikki kulut, jotka on yhdistetty tiettyyn päivämäärään tai tilinumeroon tai joista puuttuu kuitti. Voit myös käyttää hakukenttää, jos haluat suodattaa kuluja kauppiaan nimen mukaan. Jos haluat muokata useita kuluja kerralla, klikkaa "Valitse kaikki", "Joukkomuokkaus" ja "Käytä". Jos käytät Xeroa, huomaa, että liitteenä olevan kuitin koko voi olla enintään 3 Mt.

4. Kun olet varma, että kaikki tiedot ovat oikein, siirrä kulut "Viemättä"-vaiheesta "Vientijono"-vaiheeseen.

5. Lähetä kaikki valitut kulut kirjanpitojärjestelmääsi klikkaamalla "Vie".

Vientihistorian tarkastelu

Haluatko tarkistaa, mitä on viety, milloin ja kenen toimesta? Tässä ohjeet:

1. Siirry "Viety"-välilehdelle.

2. Klikkaa "Vientihistoria".

3. Klikkaa luettelossa olevaa vientiä, jossa näkyy myös viennin ajankohta ja viennin tehneen henkilön nimi.

4. Klikkaa "Vahvista".

Kulujen uudelleen vienti

Saattaa olla aikoja, jolloin sinun on vietävä kulusi uudelleen, esimerkiksi jos olet testannut kulujen vientiä mukautetussa muodossa ja haluat nyt viedä ne uudelleen suoraan integraatioosi, tai jos haluat suorittaa viennin uudelleen sen jälkeen, kun olet poistanut sen kirjanpitojärjestelmäsi. Olipa syy mikä tahansa, tarjoamme mahdollisuuden viedä kulut uudelleen, jotta voit hallita vientejä paremmin.

1. Siirry Viety-välilehdelle Vienti-sivulla.

2. Voit valita yhden tai useamman kulun kerralla tai poistaa niiden valinnan. Valitse kulut, jotka haluat viedä uudelleen.

3. Vie valitsemasi kulut uudelleen klikkaamalla Vie uudelleen -painiketta sivun alalaidassa.

Hyvä tietää

• Voit viedä vain kulut, jotka on esitetty (eli kun kauppias on lunastanut varat).

• Pleo valitsee vietävät kulut automaattisesti. Kriteerinä on, että kuluun on liitetty tilinumero ja kuitti.

• Kun kulut on siirretty "Viemättä"-vaiheesta "Vientijono"-vaiheeseen, ne lukitaan eikä niitä voi enää muokata, ellei niitä siirretä takaisin "Viemättä"-vaiheeseen. Kun kulut on viety, ne pysyvät lukossa.

• Voit viedä uudelleen kulut, jotka on viety aiemmin.