Kom godt i gang med Pleo: Tre trin for bogholdere

Velkommen til Pleo! Uanset om du arbejder selvstændigt eller i et større revisionsfirma, er her tre vigtige trin, der hjælper dig med at koble Pleo til dine kunders regnskaber og økonomisystemer. Denne artikel tager dig igennem:

Forberedelse: Sådan får du adgang til dine kunders regnskaber

Som bogholder arbejder du primært i Pleo-webappen. Når du er blevet inviteret til din kundes Pleo-konto via mail, kan du få adgang på følgende måde:

• Hvis du arbejder selvstændigt: Klik på dit profilbillede i nederste venstre hjørne og skift mellem klientkonti.

• Hvis du arbejder sammen med en af Pleos partnerkontorer: Gå til siden "Klienter", klik på de tre prikker ud for en klients navn, og klik på "Gå til klient".

Sådan forbinder du Pleo med din kundes regnskabssystem

Lyder det stressende at vente i månedsvis på at få afregnet sine Pleo-udgifter og derefter skulle kæmpe sig igennem et efterslæb af udgifter, der skal gennemgås og bogføres for at lukke regnskabet? Det synes vi!

Derfor anbefaler vi, at du forbinder Pleo med et regnskabssystem så hurtigt som muligt. På den måde kan kortudgifterne afstemmes løbende og uden stress.

1. Gå til siden "Indstillinger" i Pleo.

2. Klik på "Regnskab".

3. Klik på din kundes regnskabssystem på listen.

Sådan opsættes kategorier

Kategorier i Pleo afspejler din kundes kontoplan. Når en person bruger sit Pleo-kort, kan vedkommende vælge en kategori og på den måde kontere sine udgifter løbende, så du ikke skal bruge tid på dette.

Du opretter kategorierne, så de stemmer overens med din kontoplan og tilhørende momskoder. Et godt eksempel på et kategorinavn kunne være "Transport" eller "Morgenmad til kontoret".

Sådan synkroniserer du kategorier med dit regnskabssystem:

1. Gå til siden "Indstillinger" i Pleo.

2. Klik på "Regnskab".

3. Klik på "Kategorier".
    Du vil se, at flere kategorigrupper allerede er opført. Dette er nogle generiske eksempler, som Pleo viser som standard. Det er op til dig at tilføje, redigere og slette Kategorier baseret på dine behov.

4. Klik på "Tilføj kategori" og opret kategorier i de relevante kategorigrupper.
    Hvis du er tilsluttet et bestemt regnskabssystem kan du klikke på "Konto" i et Kategori-felt og vælge en konto fra drop-down listen (listen vil linke direkte til kontoplanen I det integrerede økonomisystem).

Hvis du har valgt at oprette et brugerdefinerede format (Excel- eller CSV-fil) til din eksport, skal du indtaste kontonumrene fra kontoplanen manuelt.

5. Navnet på kategorien er vigtigt:
    Når brugerne skal vælge en kategori i deres Pleo-app, vælger de kun ud fra navnet på kategorien og ikke kontonumret. Derfor er det vigtigt, at du giver hver kategori et retvisende og beskrivende navn, så brugerne ved, hvad de skal vælge.

Sådan opsættes Tags

Tags i Pleo afspejler dine dimensioner i dit økonomisystem som f.eks. omkostningscentre, afdelinger eller projekter. Disse kan du også tracke på hver udgift via Pleo. Ligesom Kategorierne, er det brugerne, der tilføjer et Tag på hver udgift.

Sådan synkroniserer du Tags med dit regnskabssystem:

1. Gå til siden "Indstillinger" i Pleo.

2. Klik på "Regnskab".

3. Klik på "Tags".

4. Klik på "Opret tag-gruppe" i øverste højre hjørne.

5. Importer dine tags i filformat (guide her) eller direkte fra dit regnskabssystem.