Ibland stöter du på situationer där Pleo-kortet inte är ett alternativ; du kanske befinner dig i en butik som inte tar kortbetalningar, har råkat betala med ditt privata kort eller gjort en resa med bil som ska ge dig milersättning. Med Pleo Pocket löser du det enkelt.

Vad är Pleo Pocket?

Enkelt sagt är Pleo Pocket en funktion för att hantera ersättningar mellan företaget och anställda.

Hur kan jag lägga till en Pocket-utgift?

Pocket-utgifter kan endast läggas till i den senaste versionen av Pleo-appen.

1. När Pocket är aktiverat i ert Pleo-konto kommer du att kunna se en plus-knapp i appen, klicka på den

2. Välj "Lägg till utlägg"

3. Ta en bild på kvittot, eller välj lägg till senare

4. Fyll i informationen; datum, köpställe och belopp

5. Klicka ➡ och välj kategori samt eventuell tag och kommentar

6. Färdigt! Din utgift är nu synlig för er Admin och attesterande chef, och du kan se "Företagets skuld till dig" i appen.

Hur kan jag få återbetalt?

Beroende på ert företags inställningar, kan du antingen få återbetalt direkt till ditt privata kort, eller via banköverföring/lön.

1. Klicka på "Företagets skuld till dig" i appen och välj Få återbetalning

2. Läs intro-skärmen och bekräfta Hit med stålarna

3. Välj Lägg till kort, och fyll i uppgifterna till ditt privata kort för återbetalning

4. Om du inte kan lägga till ditt kort, kan du Efterfråga återbetalning via appen och notifiera din admin.

När du färdig, får du en bekräftelse på att pengarna har skickats och en estimering på när de landar på ditt kort. ⏱

Observera att det finns en gräns på 5000 SEK för hur mycket en anställd kan få tillbaka i en kortbetalning.

Vanliga frågor för användare

Varför ser jag inte plusknappen i min mobilapp?

Det beror förmodligen på att bokföringsinställningarna inte har slutförts ännu. Er Admin kan slutföra denna inställning.

Hur kan jag redigera en kostnad?

Om något gick fel när du lade till en kostnad kan du helt enkelt ta bort den genom att klicka på de tre punkterna längst upp till höger på utgiften, ta bort och lägga till en ny.

Det belopp som visas för mitt uttagsautomat är något högre än vad jag tog ut

Detta är sannolikt en avgift som den lokala bankomaten debiterade för uttaget. Du borde ha fått ett kvitto för denna avgift från bankomaten. Så tryck bara på plus-knappen i appen, ta en bild av kvittot och lägg till avgiftsbeloppet som en kostnad. Din "Pocket balance" kommer att justeras.

Vilka kort fungerar för återbetalning?

Vi accepterar alla vanliga kort som Visa och Mastercard, men detta beror också på din bank, eftersom de kanske inte accepterar denna typ av betalning till ditt kort.

Varför avvisas mitt personliga kort?

Förhoppningsvis kommer detta inte att hända, men i sällsynta fall rekommenderar vi att du använder de angivna felen i appen som förklarar varför kortet inte accepteras. Vårt support-team är alltid tillgängligt såklart, i chatten eller via mail: support@pleo.io.