Ibland stöter du på situationer där Pleo-kortet inte är ett alternativ; du kanske befinner dig i en butik som inte tar kortbetalningar, har råkat betala med ditt privata kort eller gjort en resa med bil som ska ge dig milersättning. Med Pleo Pocket löser du det enkelt.

Vad är Pleo Pocket?

Enkelt sagt är Pleo Pocket en funktion för att hantera ersättningar mellan företaget och anställda.

Lägg till en Pocket-utgift i mobilappen

1. Klicka på plusknappen i mobilappens övre högra hörn.

2. Klicka på "Pocket".

3. Ta ett foto av ditt kvitto eller ladda upp ett från telefonens mapp.

4. Fyll i datum, handlarnamn och belopp.

5. Klicka ➡ och välj kategori samt eventuell tag och kommentar.

6. Klicka på krysset för att spara köpet.

Lägg till en Pocket-utgift i webappen

1. Gå till sidan "Utgifter".

2. Klicka på "Lägg till utgift".

3. Klicka på plusknappen för att ladda upp ett kvitto eller dra och släppa.

4. Fyll i belopp, handlare, kategori och eventuell annan information (tagg, anteckning osv.).

5. Klicka på "Spara köp".

Hur kan jag få återbetalt?

Om dina Pocket-utgifter behöver ses över behöver du bara vänta lite. När du ser meddelandet "Företagets skuld till dig" i mobilappen betyder det att din Pocket-utgift har godkänts för ersättning. Observera att Pleo endast kan göra återbetalningar till personliga kort och/eller bankkonton som är registrerade inom EES. Det finns en gräns på 20.000 SEK för hur mycket en anställd kan få tillbaka i en kortbetalning. Det är viktigt att veta att Pleo har en nolltoleranspolicy för att underlätta överföringar av alla slag till sanktionerade banker eller personer.

För återbetalning till ett personligt bankkonto:

1. Klicka på "Företagets skuld till dig" i mobilappen:

2. Klicka på "Få återbetalning".

3. Klicka på "Lägg till bankkonto":

4. Fyll i ditt födelsedatum och din personliga bankinformation. Brittiska kunder kommer att bli ombedda att ange en sortkod och ett kontonummer. Alla andra kunder kommer att bli ombedda att ange IBAN- och BIC-nummer. Du hittar dessa nummer genom att logga in på ditt bankkonto och titta i ett avsnitt som heter detaljer, inställningar eller liknande.

5. Dina bankuppgifter sparas automatiskt för nästa gång, om du inte stänger av alternativet:

6. Klicka på "Nästa".

7. Fyll i din adress. Den här informationen sparas endast om du har aktiverat ovanstående inställning.

8. Klicka på "Lägg till bankkonto" för att bekräfta.

9. Klicka på "Återbetala".

När du betalar tillbaka till ett bankkonto med en annan valuta än företagets Pleo Wallet ska du tänka på följande:

• Om ditt konto inte är inställt för att ta emot utländska valutor kommer återbetalningen att avvisas. Så tveka inte att kontakta din bank och fråga.

• Överföringstiderna för transaktioner i olika valutor brukar ta lite längre tid att bearbeta än transaktioner i samma valuta.

• Din bank kan ta ut en avgift för att ta emot en utländsk valuta.

• De kan också tillämpa ogynnsamma omräkningskurser, vilket innebär att du får tillbaka lite mindre än vad din arbetsgivare ersatte dig.

För återbetalning till ett personligt kort:

1. Klicka på "Företagets skuld till dig" i mobilappen.

2. Klicka på "Få återbetalning".

3. Klicka på "Lägg till privat kort":

4. Ange dina personliga kortuppgifter och klicka på "Klar".

5. Klicka på "Återbetala".

När du färdig, får du en bekräftelse på att pengarna har skickats och en estimering på när de landar på ditt kort.

Vanliga frågor för användare

• Varför ser jag inte plusknappen i min mobilapp?

Det beror förmodligen på att bokföringsinställningarna inte har slutförts ännu. Er Admin kan slutföra denna inställning.

• Hur kan jag redigera en kostnad?

Om något gick fel när du lade till en kostnad kan du helt enkelt ta bort den genom att klicka på de tre punkterna längst upp till höger på utgiften, ta bort och lägga till en ny.

• Det belopp som visas för mitt uttagsautomat är något högre än vad jag tog ut

Detta är sannolikt en avgift som den lokala bankomaten debiterade för uttaget. Du borde ha fått ett kvitto för denna avgift från bankomaten. Så tryck bara på plus-knappen i appen, ta en bild av kvittot och lägg till avgiftsbeloppet som en kostnad. Din "Pocket balance" kommer att justeras.

• Vilka kort fungerar för återbetalning?

Vi accepterar alla vanliga kort som Visa och Mastercard, men detta beror också på din bank, eftersom de kanske inte accepterar denna typ av betalning till ditt kort.

• Varför avvisas mitt personliga kort?

Förhoppningsvis kommer detta inte att hända, men om det ändå händer, håll utkik efter meddelanden som förklarar varför. Du kan också kontakta vårt supportteam.