Hantera dina klienter i partnerportalen

Hur du får tillgång till en klients Pleo-konto

1. Gå till sidan "Klienter".

2. Klicka på de tre prickarna bredvid en klients namn.

3. Klicka på "Gå till klienten":

Klientsidan i partnerportalen för administratörer och redovisningskonsulter

• Administratörer i portalen ser fyra olika flikar:

1. Inbjudningar: Klienter som har lagt till dig som extern redovisningskonsulter.

2. Onboarding: Alla klienter som har bjudits in till Pleo via partner-portalen och som befinner sig i verifieringsprocessen.

3. Mina klienter: Listan över klienter som du arbetar direkt med.

4. Alla: Hela listan över klienter som är anslutna till bokföringen.

Om det inte finns några aktuella inbjudningar eller klienter som befinner sig i onboarding-fasen försvinner dessa flikar från sidan.

• Vanliga användare som ej är administratörer kommer att se två flikar:

1. Onboarding: Om någon av deras tilldelade klienter befinner sig i verifieringsprocessen.

2. Mina klienter: Samma som ovan (en lista över klienter som de har tilldelats/arbetar direkt med).

Så här hanterar du din översikt på sidan Klienter

• För dig som arbetar med ett stort antal organisationer kan det vara snabbare att skriva i fältet "Sök klienter" än att bläddra genom listan för att hitta en specifik klient.

• I rutan "Fler filter" kan du filtrera listan efter saknade kvitton. När du väljer ett filter i rutan för saknade kvitton försvinner de klienter som inte har några saknade kvitton från listan. Med alternativet "Sortera efter namn" kan du lista klienterna i alfabetisk ordning (antingen i stigande eller fallande ordning).

Aktivera e-postmeddelanden för utestående uppgifter

Du kan välja att få dagliga, veckovisa eller månatliga e-postpåminnelser som uppdaterar dig om en klients Walletsaldo, saknade kvitton och utgifter som är redo för export.

1. Gå till sidan "Klienter".

2. Klicka på de tre prickarna bredvid en klients namn.

3. Klicka på "Visa detaljer".

4. Bocka i e-mail bredvid Notiser.

5. Klicka på "Välj frekvens" för att välja hur ofta du vill få klientuppdateringar. Du börjar få meddelanden på måndagar kl. 10.00 CET.

Hur administratörer kan påminna redovisningskonsulter om utestående uppgifter

Alla kan välja att aktivera meddelanden (se avsnittet ovan), men administratörer kan välja att skicka påminnelser om de märker utestående uppgifter. För att göra detta kan administratörer:

1. Gå till sidan "Klienter".

2. Klicka på de tre prickarna bredvid en klients namn.

3. Klicka på "Gå till klienten":

4. Kryssa i rutorna beroende på vilka uppgifter påminnelsen gäller. Du kan gärna lägga till fler detaljer i kommentarsfältet.

5. Klicka på "Skicka e-post".

Klart! Alla redovisningskonsulter som är tilldelade den specifika kunden får ett e-postmeddelande.