Hoe beheert u de boekhoudkundige taken voor uw cliënten?

Dit artikel legt uit:

Hoe je toegang krijgt tot het Pleo-account van een klant

Boekhoudtaken worden uitgevoerd vanuit de Pleo-accounts van uw klanten. Zo krijg je toegang tot de account van een klant:

1. Ga naar de pagina "Cliënten".

2. Klik op de drie puntjes naast de naam van een cliënt.

3. Klik op "Ga naar klant".

Hoe een admin versus boekhouder cliëntenoverzicht eruit ziet

Admins zien vier verschillende tabbladen:

• Uitnodigingen: klanten die jou als externe boekhouder hebben toegevoegd

• Onboarding: alle klanten die via het Partner Portal bij Pleo zijn uitgenodigd en zich in het verificatieproces bevinden.

• Mijn klanten: de lijst met klanten waar je direct mee werkt

• All: de volledige lijst van cliënten die zijn aangesloten bij de boekhouding

Als er geen lopende uitnodigingen of cliënten in de onboardingfase zijn, verdwijnen die tabbladen uit beeld.

Boekhouders zien twee tabbladen:

• Onboarding: of een van hun toegewezen cliënten zich in het verificatieproces bevindt

• Mijn cliënten: hetzelfde als hierboven (een lijst van cliënten waaraan zij zijn toegewezen/waarmee zij rechtstreeks werken).

Hoe je je overzicht sorteert op de cliëntenpagina

• Voor wie met een groot aantal organisaties werkt, kan typen in het veld "Cliënten zoeken" sneller zijn dan door je lijst scrollen om een specifieke cliënt te vinden.

• Met het vakje "Meer filters" kun je je lijst filteren op ontbrekende bonnen. Als je het vakje "Ontbrekende bonnen" aanvinkt, verdwijnen cliënten die geen ontbrekende bonnen hebben uit de lijst. Met de optie "Sorteren op naam" kun je cliënten alfabetisch sorteren (in oplopende of aflopende volgorde).

Hoe je e-mailmeldingen voor openstaande taken inschakelt

U kunt ervoor kiezen om dagelijks, wekelijks of maandelijks e-mailherinneringen te ontvangen die u op de hoogte houden van het saldo van de portemonnee van een klant, ontbrekende bonnetjes en uitgaven die klaar zijn voor export.

1. Ga naar de pagina "Cliënten".

2. Klik op de drie puntjes naast de naam van een cliënt.

3. Klik op "Details bekijken".

4. Vink het vakje "E-mail" naast "Meldingen" aan.

5. Klik op "Selecteer frequentie" om te kiezen hoe vaak u updates van cliënten wilt ontvangen. Je begint meldingen te ontvangen op maandag om 10 uur CET.

Hoe admins boekhouders kunnen herinneren aan openstaande taken

Hoewel iedereen ervoor kan kiezen om meldingen in te schakelen (zie de bovenstaande sectie), kunnen beheerders ervoor kiezen om herinneringen te sturen als ze openstaande taken opmerken. Om dit te doen, admins:

1. Ga naar de pagina "Cliënten".

2. Klik op de drie puntjes naast de naam van een cliënt.

3. Klik op "Informeer boekhouders:"

4. Vink de vakjes aan afhankelijk van over welke taken de herinnering gaat. Voel je vrij om meer details toe te voegen in het commentaarvak.

5. Klik op "Verstuur e-mail."

Klaar! Alle boekhouders die zijn toegewezen aan die specifieke klant krijgen een e-mail.