Hur du använder Pleos öppna API

Vad du behöver för att komma igång

1. Pleo Advanced-planen

2. Hjälp av en software utvecklare

3. Den senaste dokumentationen från https://developers.pleo.io/reference/introduction

4. En aktiv token (se nästa avsnitt)

Hur man skapar en token

1. Öppna Pleo-webbappen och gå till "Inställningar".

2. Klicka på "Öppet API".

3. Klicka på "Skapa token" i det övre högra hörnet.

4. Token visas bara en gång, så det är viktigt att kopiera och spara den på en säker plats. Dela inte API-nycklar på offentligt tillgängliga områden.

Vad gör du när tokenet löper ut?

Du kan alltid kontrollera tokens utgångsdatum på API-sidan i Pleo. Eftersom token inte förnyas automatiskt ska du radera den gamla token och skapa en ny. För att undvika fel, kom ihåg att uppdatera API-token i eventuella redovisningsprogram eller tredjepartsverktyg.

Så här tar du bort en token

1. Gå till sidan "Öppet API".

2. Hitta den token du vill ta bort och klicka på "Radera" på höger sida.

3. Klicka på "Ja, ta bort token" för att permanent ta bort (och inaktivera) tokenet.