Wat is het verschil tussen een "Alleen Declaraties" werknemer en een kaarthouder?

Waarom zou je wel toegang geven tot Declaraties, maar niet tot een Pleo-kaart?

Voor medewerkers die slechts een paar keer per jaar kleine zakelijke uitgaven hebben, geef je er misschien de voorkeur aan om hun Pleo-toegang te beperken tot Declaraties. Dit betekent dat ze geen toegang hebben tot een plastic of virtuele Pleo-kaart, maar wel zelf voorgeschoten uitgaven kunnen indienen en zichzelf kunnen terugbetalen via de Pleo-app. Teamleden die alleen Declaraties gebruiken tellen nog steeds mee voor de totale teamledenlimiet van je geselecteerde plan.

Houd er rekening mee dat als Declaraties is ingeschakeld voor je Pleo-account, het toegankelijk is voor alle teamleden. Dit betekent dat kaarthouders ook de mogelijkheid hebben om zelf voorgeschoten uitgaven in te dienen, hoewel dit slechts af en toe voorkomt (bijv. als ze hun Pleo-kaart vergeten zijn of een zakelijke uitgave contant moesten betalen).

Hoe nodig je een medewerker uit als "Alleen Declaraties"

1. Ga naar de pagina "Gebruikers" in de Pleo-webapp.

2. Klik op "Lid toevoegen".

3. Nadat je een of meer e-mailadressen hebt toegevoegd, selecteer je "Alleen Declaraties":

Als je iemand uitnodigt als "Alleen Declaraties" en later besluit dat hij een kaart nodig heeft:

1. Ga naar de pagina "Gebruikers".

2. Klik op de werknemer.

3. Klik op "Kaarten inschakelen":

Declaraties gebruiken

Nadat je de uitnodiging hebt geaccepteerd en je Pleo-logingegevens hebt ingesteld, kun je hier zien hoe je een uitgave indient en vergoed wordt.

Hoe je Pleo gebruikt als je kaarthouder bent

Als kaarthouder heb je toegang tot een virtuele Pleo-kaart, een plastic Pleo-kaart of allebei! Je bestelt je plastic kaart niet; daar zorgt de beheerder voor. Je moet je kaart wel activeren door hem te koppelen aan je account in de Pleo-app. Zo activeer je je Pleo-kaart(en).

Als je beheerder ervoor kiest om de Declaraties-functie voor iedereen aan te zetten, kun je ook de stappen volgen die in de bovenstaande sectie worden beschreven.