Ibland uppstår utgifter som inte kommer på Pleo-korten; det kan hända att du befinner dig i en taxi som inte tar kortbetalningar, har råkat använda ditt privata kort eller så har du en kostnad för körsträcka. Oroa dig inte, med Pleo Pocket håller du enkelt koll på dessa utgifter.

Vad är Pleo Pocket?

Enkelt uttryckt är Pleo Pocket en funktion för att hålla reda på ersättningar mellan företaget och anställda.

Hur kan jag aktivera Pleo Pocket?

1. Öppna Pleo-webbappen och gå till dina bokföringsinställningar.

2. Hitta och klicka på Pleo Pocket-bannern

3. Följ stegen för att sätta upp Pocket-konto

4. Färdigt! Nu kan anställda rapportera utlägg och resor för ersättning

Ditt Pleo Pocket-konto är bokföringskontot som används för Pocket-utgifter i din kontoplan och det är här dessa utgifter kommer att exporteras till, så att du kan hålla reda på Wallet-balansen (kortutgifter) och Pocket-balansen (utlägg och resor) separat.

Vad händer när en anställd lämnar in en Pocket-utgift?

När en anställd lämnar in en utgift via mobilappen kommer den att synas för dig, administratören via Pocket-sidan.

Se och granska Pocket-utgifter:

1. Klicka på den anställde som har utgifter inlagda på fliken Utestående i Pocket.

2. Bläddra igenom och klicka på de enskilda utgifterna.

3. Varje anställd har ett saldo kopplat till sig baserat på ackumulering av Pocket-utgifter och kontantuttag.

4. Alla Pocket-utgifter inkluderar kategori, anteckningar, taggar och kvitton, precis som vanliga Pleo-kortutgifter.

5. Utgifter som fortfarande väntar på granskning kommer inte att läggas till saldot förrän det har godkänts, så det är viktigt att se till att du ställer in Attest-gränser på Teams-sidan.

Get even! Kvitta skulder i Pocket-balansen

Inga fler manuella banköverföringar eller löneändringar - allt betalas direkt från din Pleo-Wallet. Anställda kan nu lägga till sina personliga kredit- eller betalkort och omedelbart få återbetalning på sina utlägg. Se hur en anställd kan återbetalas via kort. Observera att det finns en gräns på 5000 SEK för hur mycket en anställd kan få tillbaka i en kortbetalning.

ELLER Du kan också kvitta skulderna manuellt

Om du vill fortsätta att hantera ersättningar manuellt är det möjligt med följande steg:

1. Klicka på medarbetaren för att se Pocketutgifter

2. Välj Kvitta saldo och välj en betalningsmetod

3. Den valda metoden kommer att ske utanför Pleo, men kommer att registreras på exportsidan som en rad för att säkerställa att Pocket-utgifterna är balanserade.

Till sist! Exportera dina Pocket-utgifter

Precis som kortutgifter kommer varje Pocket-utgift att ha en kategori med ett bokföringskonto, men skillnaden här är att dessa utgifter kontras mot ditt Pleo Pocket-konto som du valt i inställningarna, istället för mot er Wallet.

Hur man exporterar återbetalningar:

Återbetalningar kommer att visas på din exportsida som "Pocketöverföring". När du exporterar återspeglar artikeln en förflyttning av pengar från ditt Pleo Wallet-konto till ditt Pleo Pocket-konto i ditt bokföringssystem.

Vanliga frågor för administratörer

Kan jag ersätta anställda från Wallet som admin eller attestant?

Inte i dag. Att låta de anställda ordna sina egna återbetalningar förväntas skapa minst administration för er.

Kommer den anställde också att kunna lösa ett Pocket-saldo där de är skyldiga företaget?

Inte ännu, men det är funktionalitet vi vill lägga till inom en snar framtid.

Finns det några avgifter för kortåterbetalningar?

Det finns en transaktionsavgift på 0,9% av beloppet med högst 10 SEK per ersättning.

Läs mer relaterade artiklar 📚

Pleo Pocket för användare

Uttag av bankomat och Pocket

Milersättning