På Pleo gör vi allt vi kan för att säkerställa att våra kunders konton är säkra. Därför använder vi stark kundautentisering (även kallat SCA, Strong Customer Authentication) för att se till att bara du kan logga in på ditt Pleo-konto.

Vad har hänt med mitt Pleo-lösenord?

Du behöver inte längre något lösenord när du loggar in på Pleo med din e-post. Istället använder vi engångslösenord via sms - en sexsiffrig kod skickas till din telefon eller verifierade enhet. Vi ser det som en säkerhetsåtgärd som bevisar att du har tillgång till din enhet och kan verifiera din identitet med lösenordet.

Logga in för första gången med e-post eller utan en betrodd enhet

1. Ange din e-postadress på Pleos inloggningssida

2. Ange ditt lösenord när det efterfrågas

3. Du kommer att få en sexsiffrig kod till din telefon via SMS

4. Ange den sexsiffriga koden på inloggningssidan och lita på din enhet*

5. Du är inloggad!

Logga in med e-post på en betrodd enhet/webbläsare:

1. Ange din e-postadress på Pleos inloggningssida

2. Ange ditt lösenord

3. Du är inloggad!

* Genom att lita på din enhet/webbläsare när du loggar in för första gången behöver du inte använda en 6-siffrig kod nästa gång du loggar in. "Betrodd enhet/webbläsare" betyder att du är den enda personen som har tillgång, så genom att bekräfta att du litar på en enhet/webbläsare blir dina uppgifter säkra. Pleo kommer att lita på din enhet. Du kan hantera alla dina betrodda enheter och säkerhetsinställningar på sidan Inställningar här.

Logga in för första gången med Google SSO (enkel inloggning, även kallat Single Sign On)

1. Klicka på "Logga in med Google"

2. Välj den e-post du har registrerat hos Google och ange ditt lösenord

3. Du får en sexsiffrig kod till din telefon via SMS

4. Ange koden på Pleos inloggningssida och lita på din enhet*

5. Du är inloggad!

* Genom att lita på Google SSO vid inloggning behöver du inte använda en 6-siffrig kod nästa gång du loggar in. "Betrodd enhet/webbläsare" betyder att du är den enda personen som har tillgång, så genom att bekräfta att du litar på en enhet/webbläsare blir dina uppgifter säkra. Pleo kommer att lita på din enhet i ett år. Du kan hantera alla dina betrodda enheter och säkerhetsinställningar på sidan Inställningar här.

Logga in med Google SSO på en betrodd enhet/webbläsare

1. Välj Google SSO som inloggningsmetod

2. Välj den e-post du har registrerat hos Google och ange ditt lösenord

3. Ange ditt lösenord

4. Du är inloggad!

Mer information

Så återställer du ditt lösenord eller telefonnummer

Mer information om säkerhetsinställningar och reglering av betalningstjänstdirektiv 2 (den nya EU-lagstiftningen kring säkerhet) finns här (Länk till bloggen eller en annan hjälpartikel om PSD2)