För att kunna använda dina Pleo-kort måste du ha pengar i ditt företags Pleo-Wallet. I den här artikeln förklaras detta:

• Hur du fyller på din Wallet

• Pleos bankkontouppgifter

• Hur lång tid tar det att få pengarna?

• Vad som händer om du skickar pengar från fel konto

Hur du fyller på din Wallet

Första gången du skickar pengar till din Pleo-Wallet måste du göra en manuell banköverföring:

1. Gå till Wallet

2. Klicka på Fyll på

3. Klicka på Banköverföring så visas all bankinformation som behövs

Bra att veta:

• Vi kan endast acceptera överföringar och ladda dem till din Pleo Wallet, förutsatt att de skickas från ett bankkonto som är registrerat i ditt företags namn.

• Den dagliga gränsen för överföringar till din Pleo Wallet är 322 500 SEK.

• Kontoinformationen är unik för ditt företag. När du gör överföringen kan du lämna referensfältet tomt eller helt enkelt ange ditt företags namn.

• Så snart överföringen kommer fram till vår partners bankkonto kommer de automatiskt att länkas till din Pleo-Wallet och du kommer att få ett e-postmeddelande om att din Pleo-Wallet har fyllts på. I vissa fall kan vi behöva be om mer information från dig för att fylla på dina pengar.

• När vi har tagit emot din första överföring och bekräftat att pengarna skickades från ditt företagskonto kan du aktivera autogiro. Så här fungerar autogiro för våra svenska kunder.

Pleos bankkontouppgifter

• Namn: Pleo Financial Services A / S

• Adress: Ravnsborg Tværgade 5C, 2200 Köpenhamn N, Danmark

• Banknamn: Danske Bank

• Bankadress: Holmens Kanal 2-12, 1092 Köpenhamn K, Danmark

Hur lång tid tar det att få pengarna?

Det kan ta upp till flera bankdagar innan din första Wallet-laddning kommer fram, eftersom Pleo måste genomföra en första verifiering av ditt bankkonto. När det är gjort kan du räkna med att pengarna kommer att anlända till din Pleo-plånbok:

• Överföring samma dag: Pengarna kommer vanligtvis att anlända inom 4 timmar, men senast på följande bankdag (endast på bankdagar).

• Standard SEK-överföring: Pengarna kommer att anlända senast följande bankdag (endast på bankdagar).

• Automatisk uppladdning: Pengarna kommer att anlända inom 1-3 bankdagar.

Vad som händer om du skickar pengar från fel konto

Som ett reglerat finansinstitut kan Pleo endast fylla på din plånbok med pengar som skickas från ett företagskonto som är registrerat i ditt företags namn inom EES eller Storbritannien. Pleo kan inte acceptera överföringar från ett personligt bankkonto eller som behandlas av institut för elektroniska pengar som TransferWise, Modulr eller PrePay.

Vad händer om du av misstag har skickat pengar från fel konto? Pleo skickar tillbaka pengarna. Det kan ta upp till sju arbetsdagar innan återbetalningen behandlas. Ibland behöver vi få ett bevis på överföringen (PDF som laddas ner från din internetbank) innan vi skickar tillbaka pengarna. Om så är fallet kontaktar vi din Pleo-kontoadministratör via e-post.