Så här fyller du på din Pleo-wallet

Du måste ha pengar på företagets Wallet för att använda dina Pleo-kort.
Den här artikeln går igenom:

Så här fyller du på din Wallet

1. Gå till ”Wallet”.

2. Klicka på ”Fyll på”.

3. Följ anvisningarna på skärmen.

Bra att veta:

• Bankinformationen är unik för ditt företag

• I vissa fall måste vi fråga om mer information för att fylla på dina pengar.

• När pengarna anländer på vår partners bankkonto länkas de automatiskt till din Pleo-wallet och du får en e-postavisering.

Hur lång tid tar det att fylla på min Wallet?

Första Wallet-påfyllningen

Det kan ta flera arbetsdagar innan du får din första Wallet-överföring eftersom Pleo måste göra en inledande verifiering av ditt bankkonto. Det händer varje gång du betalar med ett nytt bankkonto.

Efterföljande Wallet-påfyllningar

Det finns olika överföringstider beroende på överföringsmetod.

Överföringsmetod

Överföringstid

Direktöverföring (rekommenderas)

Inom 15–30 minuter (måndag–fredag, kl. 00:00–21:00, annars nästa arbetsdag)

Överföring samma dag

Inom fyra timmar eller nästa arbetsdag

Autogiro

1–3 arbetsdagar

Bankuppgifter

• Bank Name: Danske Bank

• Bankadress: Holmens Kanal 2-12, 1092 Copenhagen K, Danmark

Jag har inte fått min Wallet-påfyllning

Om du inte fått din Wallet-påfyllning kan det bero på följande (i sannolikhetsordning):

1. Den första överföringen till ditt Pleo-konto
    Det kan ta en extra arbetsdag för Pleo att säkerställa att finansieringskällan (t.ex. företagets bankkonto) överensstämmer med namnet på din Pleo-organisation. Alla efterföljande transaktioner från samma bankkonto behöver inte gå igenom det här extra steget.

2. Du har bytt bankkonton
    I det här fallet måste du vänta en extra arbetsdag (som i det första scenariot) innan vi godkänner din finansieringskälla.

3. Om du kontrollerar den förväntade överföringstiden och fortfarande tror att dina pengar bör ha anlänt, kan du kontakta vårt supportteam i chatten eller via e-post.

Viktigt! Pleo kan bara ta emot pengar från företagets bankkonto

Som en reglerad institution för finansiella tjänster har Pleo vissa regler gällande finansieringskällor för din Wallet.

Vi accepterar pengar som skickas från:

• Ett företagskonto i EES eller Storbritannien som registrerats med samma företagsnamn som ditt Pleo-konto.

• Institut för elektroniska pengar där det går att läsa information om den ursprungliga avsändaren och som överensstämmer med företagsnamnet i ditt Pleo-konto.

Vi accepterar inte pengar som skickas från:

• Ett privat bankkonto.

• Ett betalningsinstitut eller institut för elektroniska pengar där det inte går att läsa information om den ursprungliga avsändaren och som inte överensstämmer med ditt kontonamn.

Enligt vårt Master Service Agreement förehåller vi oss även rätten att neka alla överföringar av efterlevnadsskäl.

Jag har skickat pengar från fel konto av misstag. Vad händer nu?

Pleo skickar tillbaka pengarna. Det kan ta upp till sju arbetsdagar att bearbeta återbetalningen. Ibland behöver vi bevis på överföringen (PDF laddas ned från din internetbank) innan vi skickar tillbaka pengarna. I så fall kontaktar vi din Pleo-administratör via e-post.