Om din organisation har ett nytt bankkonto

Om du fyller på din Pleo Wallet manuellt

Om du normalt skickar pengar till Pleo via en manuell banköverföring behöver du inte göra något efter att du har bytt bankkonto, utan du kan överföra som vanligt. Det enda kravet är att det organisationsnamn som är registrerat på ditt nya bankkonto matchar namnet på din organisations Pleo-konto. Första gången du fyller på din Pleo-Wallet manuellt från det nya bankkontot, kommer överföringen flaggas för en manuell kontroll, vilket gör att det kan ta upp till 24 timmar längre än normalt innan pengarna dyker upp. När vi väl har godkänt ditt nya bankkonto kommer framtida överföringar att gå lika snabbt som normalt.

Om du använder automatiska överföringar med Autogiro

Observera att automatiska överföringar för närvarande inte är tillgängligt för våra brittiska kunder.

Så här gör du om du överför till Pleo med Autogiro och byter bankkonto:

• Om din organisation är baserad i Sverige: säg upp ditt tidigare autogiroavtal från ditt gamla bankkonto (din tidigare bank behöver hjälpa dig med detta). När det är gjort, vänligen upprätta ett nytt avtal i Pleo, med din nya bank.

• Om din organisation är baserad i Danmark: säg upp ditt nuvarande avtal om automatiska överföringar här och skicka sedan in ett nytt avtal här.