Frågor och svar om GDPR

• Var lagrar Pleo kunduppgifter?

Våra servrar finns i AWS eu-west-1 (Irland) och säkerhetskopieras lokalt, men vi skickar också viktiga säkerhetskopior till en annan region för säkerhets skull. Vi kallar dem sekundära säkerhetskopior och de finns i eu-central-1 (Frankfurt).

• Hur länge lagras data?

Vi kommer inte att behandla personuppgifter under längre tid än vad som är nödvändigt, i enlighet med vår integritetspolicy. För att uppfylla de regulatoriska krav som härrör från AML-direktivet och de lokala bokföringslagarna lagras uppgifterna i minst fem år från affärsförhållandets slut, enligt lokala tillämpliga lagar. Uppgifter som inte omfattas av nämnda lagstiftning raderas när affärsrelationen avslutas och i enlighet med Pleos integritetspolicy. Skyldigheterna att lagra uppgifter kommer att skilja sig åt inom Pleo-koncernen i enlighet med tillämplig lokal lagstiftning.

Om du vill invända mot någon databehandling kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected].

• Vilka säkerhetsåtgärder finns på plats?

För att se hela listan över tekniska och organisatoriska åtgärder som Pleo har infört hänvisar vi till vårt dataskyddsavtal som finns tillgängligt på webbplatsen. Nedan hittar du några av de säkerhetsåtgärder som vidtagits för att se till att kunders (och anställdas) uppgifter behandlas på ett säkert sätt och i enlighet med GDPR och annan relevant lokal lagstiftning.

-- ID-dokument som kunderna laddar upp under verifieringen lagras säkert i AWS (s3) och är endast tillgängliga för Pleos Compliance-team. Dessa personuppgifter krypteras mellan klienten och servern.

-- Pleo klarar den högsta nivån av PCI-DSS-undersökningen varje år och upprätthåller en årlig Google Security Assessment.

-- Om Pleo överför uppgifter till ett land utanför EU/EES - t.ex. USA - ser Pleo till att överföringen sker i enlighet med GDPR-lagstiftningen. Detta inkluderar att ingå tillämpliga standardavtalsklausuler med underleverantören, TIA-bedömning tillsammans med genomförandet av tekniska åtgärder för att säkerställa skyddet av Pleos kunduppgifter.

• Hur kan jag få en kopia av de uppgifter som Pleo lagrar om mig/ mitt företag?

För att få information om uppgifter som Pleo lagrar eller behandlar för din räkning, vänligen kontakta [email protected]. Var medveten om att Pleo av säkerhetsskäl kan kräva ytterligare information för att validera sanningshalten i den mottagna begäran.

• Behöver du ytterligare information eller ett frågeformulär för leverantörer?

Du kan alltid kontakta [email protected] om du har frågor om Pleos sekretesspolicy. Om ditt företag behöver Pleo för att fylla i ett frågeformulär om leverantörens efterlevnad kan du kontakta [email protected] så hjälper vi dig gärna.