Een papieren ontvangstbewijs toevoegen aan een uitgave in Pleo

Hoe het werkt:

Je ontvangt een melding op je mobiele telefoon binnen enkele seconden nadat je in de winkel iets hebt betaald met je Pleo-kaart.

1. Klik op de melding om de camera in de Pleo-app te openen

2. Focus op het bonnetje, maak een foto en upload!
    Zolang de foto niet wazig is, mag je het bonnetje weggooien.

Het bonnetje wordt gekoppeld aan de transactie en automatisch gecategoriseerd (bijv. 'maaltijden en drankjes'). Je kunt ook een tag toevoegen (bijv. 'lunchvergoeding'), als je manager of Pleo admin je daarom gevraagd heeft. Niet zeker van de tag? Dan kan je deze later nog altijd bewerken indien nodig.

Jij en je teamreviewer(s) kunnen de transactie en het bonnetje dat je naar Pleo hebt geĆ¼pload, zien.

Waarom je foto's van bonnetjes nodig hebt

Dit is omdat meeste uitgaven omzetbelasting omvatten. Je bedrijf kan een aanvraag indienen om dit geld terug te krijgen van de belastingdienst.

In het geval van een financiƫle audit is het belangrijk om bewijs van de omzetbelasting te bewaren - bewijs dat op je bonnetjes staat. Een kaartuitgave alleen is niet genoeg, want daaruit blijkt niet precies wat er is gekocht en hoeveel belasting daarbij is inbegrepen.

Met andere woorden: vergeet niet foto's te maken van je kassabonnen! Het zal een wereld van verschil maken voor het boekhoud-team, dat dan geen tijd meer hoeft te verspillen om hier naar op zoek te gaan. En het zal ook voor jou een verschil maken! Zolang je foto's maakt van je bonnetjes (het liefst zodra je iets betaald hebt), hoef je je nergens zorgen over te maken. Geen papierwerk, geen overvolle portemonnees met de gegevens van elke koffie en elk buskaartje van je laatste zakenreis.

Goed om te weten

• Zorg ervoor dat je meldingen hebt ingeschakeld voor je Pleo app!

• Als je vergeten bent om meteen een foto te maken, kun je die later altijd nog toevoegen. Klik in de Pleo mobiele app of web app op "voor een uitgave is een betalingsbewijs nodig" of klik op de uitgave in de lijst. Upload een bonnetje door op het plusteken te klikken.

Telefoon:

Web: