Vores kategorier gør det muligt for medarbejdere at tildele udgifter en linje i jeres kontoplan og på forhånd vælge en momskode, uden de overhovedet er klar over, at de gør det.

Sådan sætter du kategorier op

• Klik på dit profilbillede i nederste venstre hjørne, og gå til Indstillinger.

• Fra menuen skal du vælge Regnskab > Kategorier (anden fane).

• Her vil du blive mødt af 11 standard kategorigrupper, der hver især er baseret på en af MasterCards 11 kategorityper – det er det der gør det muligt for os automatisk at kategorisere udgifter.

• Du kan oprette så mange grupper, som du vil, og navngive dem på den måde, du tænker er mest passende.

• Under hver kategorigruppe kan du oprette lige så mange underkategorier, som du ønsker. Se eksempler på det nedenfor eller i denne artikel.

• Tilføj de korrekte nominelle koder og momskoder.

• Brugere vil da være i stand til at vælge kategorierne, når de foretager et køb. Det er en god idé at navngive kategorierne på en måde, der gør dem nemme at forstå, så dine brugere ikke er i tvivl om, hvilken kategori de skal vælge til hvilken udgift.

• Alle grupper og kategorier kan arkiveres, hvis du på et tidspunkt får lyst til at revurdere den liste med kategorier, brugerne kan vælge.

Bogføringsformål

Som du kan se, er kategorien tilknyttet en nominel kode og en momskode, så du kan spare tid på bogføringen. Når du eksporterer udgifter, vil den korrekte nominelle kode og momskode blive anvendt.