Jag har blivit inbjuden till Pleo - vad gör jag härnäst?

Välkommen till Pleo! Om du läser det här har du troligtvis nyligen fått en inbjudan via e-post för att ansluta dig till ditt företags Pleo-konto. I den här artikeln går vi igenom tre viktiga steg för att komma igång:

Hur du accepterar inbjudan

Den person som bjuder in dig till Pleo är kontots administratör. Så här gör du när du har fått inbjudan skickad till din e-post:
  1. Klicka på knappen "Gå med i teamet" i e-postinbjudan.

2. Klicka sedan på "Fortsätt på webben".

3. Ställ in din säkerhetskod, den som du kommer använda för att logga in, och din metod för tvåfaktorsautentisering.

4. Ladda ner Pleos mobilapplikation (tillgänglig för iOS och Android). Du loggar nu in med samma uppgifter som du just har ställt in.

Hur du aktiverar ditt Pleo-kort

På samma sätt som ert kontos Pleo-administratörer skickar ut inbjudningarna, så är det också de som har hand om beställningen av plastkort. Kortet kan antingen beställas direkt till ert kontor, eller till din hemadress om du arbetar på distans. Kom ihåg att innan du kan använda ditt fysiska Pleo-kort så behöver du koppla det till ditt konto, vilket du enkelt gör antingen i Pleo-appen eller via en webbläsare.

1. Gå till sidan "Mina kort" och följ instruktionerna på skärmen.

Så här ser det ut i webbappen:

Och i mobilappen:

2. Klicka på knappen "Visa PIN-kod" för att se kortets PIN-kod (inte att förväxla med den säkerhetskod som du har ställt in för att logga in på ditt konto). Det är inte möjligt att ändra din pinkod, men du kan alltid se den i Pleo-appen om du glömmer den.

3. Det är också möjligt att aktivera ett virtuellt kort. Ett virtuellt kort kan bland annat användas för onlineköp och prenumerationer.

4. Både ditt plastkort och ditt virtuella kort kan användas med Google Pay eller Apple Pay.

Hur du betalar med ditt Pleo-kort och bifogar ett kvitto

1. När du betalar i butik med ditt Pleo-kort kommer du omedelbart att få en notis som påminner dig om att ta ett foto av papperskvittot samt lägga till extra nödvändig information (exempelvis konto eller kostnadsställe, som utgiften är kopplad till).

2. Om du gör ett köp online med ditt Pleo-kort kan du lägga till ett digitalt kvitto genom att bifoga filen från din kamerarulle eller ladda upp det från din dator.

3. "Taggar" hjälper er redovisningsansvarige att organisera alla utgifter enligt kostnadstyp (resor, måltider osv.). Det är ingen fara om du inte är helt säker på vilka taggar du ska välja. Du kan alltid fråga din Pleo admin eller en kollega, och lägga till taggarna vid ett senare tillfälle.