Dela upp momssatser på utgifter

Automatisk momsdelning

Om du har vår Advanced-plan delas dina utgifter automatiskt upp om olika momssatser tillämpas (utom för Spanien). Det enda du behöver göra är att granska och godkänna utgiften.

Automatiseringen fungerar endast:

• För nya utgifter eller fakturor som har lagts till
  • Om ett kvitto har laddats upp

Stäng av den automatiska uppdelningen av momssatsen?

1. Gå till Inställningar
  2. Klicka på Bokföring
  3. Avmarkera rutan framför Dela automatiskt upp momssatser

Manuell momsdelning

Så här delar du manuellt upp en utgift:

1. Gå till Exportera
  2. Välj en utgift från listan
  3. Klicka på Dela utgift
  4. Lägg till beloppen, kontona, momskoderna och projekten för de olika raderna

Användare kan också manuellt dela upp utgifter i Pleo-appen genom att lägga till flera taggar i en enda utgift. Användare kan inte lägga till olika kategorier eller momskoder.